Laat niemand je van je dromen weerhouden.

19-03-2018

Toen ik een paar jaar geleden aan mijn omgeving liet weten dat een van mijn dromen een vliegles was, keken mensen mij aan. Vliegles? Was dat niet iets voor rijke mensen? Of voor mannen? Nee, vliegles is voor iedereen, en ik had niet de intentie om mijn brevet te halen, maar om een keer een vliegtuig te besturen. En ik ging! 

Ik had mezelf ervan doordrongen, dat ik dit zelf ook maar ging regelen, wilde ik dat deze droom echt uit zou komen. Ongeacht wat anderen ervan zouden vinden.

Natuurlijk vind ik het tijdens zo'n bijzonder moment, wel leuk als ik iemand bij me heb, die net zo enthousiast voor mij kan zijn als ikzelf. Dus vroeg ik een vriendin of ze het aandurfde om mee te vliegen. Met een ervaren instructeur naast mij durfde ze het wel aan, en ze bedacht zich geen moment.

Het was een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan. Een heel bijzondere ervaring. En waar ik me vooral over verbaasde was, dat er gewoon geen verkeer van links en rechts kwam :-)) De lucht was leeg en ik vloog daar in mijn uppie en kon mijlenver kijken. Ik voelde even de vrijheid en hoe het was om piloot te zijn.

Ik kon zowaar nette bochtjes draaien, waarbij ik niet direct een duikvlucht maakte. Ik voelde me echt stoer dat ik zelf vloog. Sindsdien heb ik me niet meer laten weerhouden van de dingen die ik graag wilde doen. Ook een helikoptervlucht stond op mijn lijstje. En waar mooier dan boven New York kun je deze wens in vervulling laten gaan. Dus toen ik er met mijn zoon was om zijn middelbare school diploma te vieren, heb ik die kans gegrepen.

Soms zijn we bang om groot te dromen, uit angst teleurgesteld te raken. We laten het afhangen van wat anderen er van vinden. Of we kijken naar anderen die een ongelooflijk leven leiden en denken "dat is niet voor mij weggelegd."

Niets is minder waar. Voor ieder van ons is het bedoeld om gelukkig te zijn en ten volste het leven te leven.
Wat dat betekent, zal natuurlijk voor ieder van ons anders zijn. Laatst hoorde ik iemand zeggen dat ze met een vriendin sprak over hoe ze ernaar streefde om een ​​geweldig leven te leiden zoals Oprah, waarop de vrouw antwoordde: "Ja, maar dat is geen realiteit."

Het spijt me, maar ik ben er vrij zeker van dat Oprah een echt mens is, en dat al het goede dat ze doet in het echt gebeurd. Haar show werd niet alleen in onze fantasie uitgezonden. Je wilt misschien niet direct streven naar dat wat Oprah doet, maar daar gaat het niet om.

Het doel is om jouw versie van een "ongelooflijk leven" te creëren.

Sta open voor de ongelooflijke mogelijkheden van het leven, en weet dat zelfs als je geconfronteerd wordt met mislukte poging, je er toch baat bij hebt gehad om het geprobeerd te hebben. Want wanneer is iets mislukt? Je kunt altijd je zeilen bijstellen en het geleerde opnieuw in praktijk brengen.

In je comfortzone blijven, betekent op een plek blijven waar je niet bereid bent om jezelf naar een hoger niveau te tillen, en daarmee ga je groei uit de weg. En dat niveau gaat niet over meer hebben of meer doen.

Het gaat erom iets te doen waarvan je houdt dat voor jou zinvol is.

De eerstvolgende dag die voor je ligt, lijkt misschien heel gewoon voor je. Maar een nieuwe mindset zou er een heel bijzondere dag van kunnen maken.

Wees niet bang om diep te graven in je hart en die dromen te vinden die je hebt verborgen, omdat je dacht, dat ze toch nooit werkelijkheid zouden worden.

Laat beperkende meningen van anderen je nooit overtuigen dat dromen te groot zijn.

Dus, als we het hebben over een leven vol dingen die je geweldig leuk vindt om te doen, je mag het voor nu een luxe leven noemen, wil ik dat je je concentreert op je meest geheime en ambitieuze dromen die je bij je draagt. En stel jezelf eens de vraag:

Waar staan ​​jouw dromen en wensen momenteel in vergelijking tot jouw "echte leven"?

Heb je ze zo diep verborgen dat je er zelden aan denkt?
Is dat misschien omdat je ze op een gegeven moment hebt gedeeld met iemand die ze onderuit haalde zodra de woorden uit je mond kwamen?

Hebben ze je verteld dat fantasieën, luchtkastelen waren, en dat gewone mensen niet zo'n leven kunnen leiden? Nou als dat het geval is, laat dan één ding duidelijk zijn: iedereen heeft de mogelijkheid en het recht om zijn dromen waar te maken.

Laat jezelf geen beperkingen aanpraten. Het probleem met het delen van onze dromen is, dat we niet altijd kieskeurig zijn met wie we hierin vertrouwen. Veel mensen worden cynisch en angstig, door eerdere ervaringen, en om zichzelf te beschermen en niet weer teleurgesteld te raken, kiezen ze ervoor beperkend te denken. Om klein te denken.

Je bent hier niet om een ​​klein leven te leiden. Je bent hier om een leven in volle glorie​​ te leven.

Eén waarbij je volledig afstemt op alle geschenken in je leven, waarin je in contact komt met prachtige mensen die je helpen, om je in het leven te verdiepen en je doelen te vervullen.

Dus keer eens terug naar die droom die je ergens zorgvuldig hebt weggestopt.

Het is tijd om het terug naar boven te halen, maar bescherm het dit keer goed, en deel het alleen met degenen die een grotere visie op het leven hebben, net als jij.

Als iemand je een dromer noemt, en het was niet positief bedoeld, weet dan, dat omdat zij besloten hebben jouw dromen op te geven, dit niet betekent dat ze het recht hebben om je te overtuigen hetzelfde te doen.

Start vandaag. Regenereer die droom. Blaas je droom weer nieuw leven in, door jezelf toe te staan ​​te geloven dat het mogelijk is. Het is 100% de moeite waard.

Als je gelooft in jezelf, kun je bergen verzetten. Je kunt magie creëren die veel verder gaat dan je ooit had gedacht.
Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen.

Maar ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt om, als je omgeving niet de waarde van jouw droom inziet, in je eentje voor jouw dromen te gaan. Om de motivatie te vinden om er toch mee te starten en om gemotiveerd te blijven "along the way" en door te zetten, ondanks dat je vervuld bent van een intens weten, dat dit is wat jij te doen hebt. En daar is waar het vaak stopt. Dat is het punt waar veel vrouwen het opgeven. Waar ze zichzelf te kort doen, en genoegen nemen met geen dromen vervullen.

Maar je hebt mij! Ik doe niets liever dan met je meedenken tijdens het realiseren van je droom. En...ik weet hoe! Want dat is waar menigeen op vastloopt. Hoe realiseer ik mijn droom dan? Weet, dat ik je hier graag mee helpen wil. En wil je eens met mij van gedachten wisselen, of wil je je dromen met mij delen, omdat je dromen voor mij niet gek genoeg kunnen zijn, stuur me dan gewoon eens je verhaal. Beantwoord deze vragen eens.

Hoe zit het met jouw dromen?

Heb jij ze al vleugels gegeven?

Of heb jij je laten overtuigen dat dromen niet voor jou bestemd zijn?

Ben jij je bewust van je dromen? En wat heb je er tot nu toe mee gedaan?

Laat jij je leven verrijken door je dromen in te zetten en te realiseren?

Ik nodig je uit je verhaal te delen in een e-mail aan mij. En wil je ook niets liever dan een keer zelf vliegen, laat het me weten, dan deel ik mijn ervaring met je.

FIjne dag!