Voetreflextherapie

 
Voetreflextherapie is een holistische behandelwijze. Dit betekent dat het een uitgangspunt is dat lichaam en geest in balans dienen te zijn. Dus niet alleen de symptomen worden behandeld, maar het hele lichaam, dus beide gehele voeten. Op deze manier kunnen pijnplekken en blokkades opgespoord worden die (mede) de oorzaak zijn. Door de reflexpunten te masseren worden afvalstoffen afgevoerd, waarbij het lichaam zichzelf weer in balans brengt. Voldoende water drinken na de behandeling wordt dan ook geadviseerd.
 
Naast dat een voetreflexbehandeling natuurlijk heerlijk is ter ontspanning is deze therapie ook met name aan te raden bij o.a.
  • Rug schouder en nekklachten
  • Darmproblemen 
  • Hormonale klachten
  • Gebrek aan energie
  • Migraine
  • Verlichting van stress en spanning (maar niet bij een Burn-out!)
  • Klachten van spieren en gewrichten zoals bijv. Jicht (mits niet ontstoken!)
Het wordt als prettig en ontspannen ervaren en is een veilige methode van behandelen. Wel zijn er een aantal contra-indicaties. Deze worden met u doorgenomen voorafgaand aan de behandeling. De behandeling is ook zeer geschikt voor kinderen. Kijk hiervoor bij   voetprins en voetprinses  . 
 
Voetreflextherapie is van oorsprong een kuurbehandeling. Dit houdt in dat meerdere behandelingen nodig zijn om gewenst resultaat te bereiken. Afhankelijk van de aandoening, persoon, reactie kan gekeken worden hoe lang de behandeling nodig is. Dit is maatwerk. Wilt u met deze methode aan de slag, dan adviseer ik in elk geval zo'n 4 behandelingen te ondergaan om de reactie van het lichaam te kunnen beoordelen.
 
Deze methode vervangt geen arts!
 
Natuurlijk is voetreflexmassage ook geschikt om als losse behandeling toe te passen. Bijvoorbeeld wanneer u geen specifieke klachten heeft maar gewoon wilt ontspannen en een keer genieten van een heerlijke voetmassage!