VOETREFLEXTHERAPIE

Omdat je voeten je lichaam spiegelen

Voetreflextherapie is een holistische behandelwijze. Dit betekent dat het een uitgangspunt is dat lichaam en geest in balans dienen te zijn. Dus niet alleen de symptomen worden behandeld, maar het hele lichaam, beide gehele voeten. Op deze manier kunnen pijnplekken en blokkades opgespoord worden die (mede) de oorzaak zijn van je klachten. 

Door de reflexpunten te masseren worden afvalstoffen afgevoerd, waarbij het lichaam zichzelf weer in balans brengt. Voldoende water drinken na de behandeling wordt dan ook geadviseerd. Tijdens de Voetreflexbehandelingen werk ik niet alleen met de voetmassage zelf en de blokkades. Ook kijk ik naar hoe ze er zijn gekomen en hoe we kunnen voorkomen, dat de klachten niet opnieuw ontstaan. Ik geef inzichten, tips en vaak ook inzichtelijke oefeningen of thuisopdrachten mee, ter ondersteuning van de behandeling en het herstel, om je welzijn te vergroten. 

Voetreflextherapie is van oorsprong een kuurbehandeling. Dit houdt in dat meerdere behandelingen nodig zijn om gewenst resultaat te bereiken. Afhankelijk van de aandoening, persoon en reactie kan gekeken worden hoe lang de behandeling nodig is. Dit is maatwerk. Wil je met deze methode aan de slag, dan adviseer ik in elk geval om 4 behandelingen te ondergaan in een frequentie van eens in de twee weken, om de reactie van het lichaam te kunnen beoordelen. In het begin zullen de behandelingen wat korter op elkaar liggen, naarmate reacties en herstel beoordelen kunnen worden, kan dit uitgebouwd worden. Kinderen kunnen wat sneller reageren dan volwassenen. Deze therapie is met name aan te raden bij o.a.

  • Rug, schouder en nekklachten
  • Darmproblemen
  • Hormonale klachten
  • Gebrek aan energie
  • Migraine
  • Verlichting van stress en spanning (maar niet gelijk bij een Burn-out!, begin dan eerst met de ontspannende voetmassage)
  • Klachten van spieren en gewrichten zoals bijv. jicht (mits niet ontstoken!), tennisarm etc.
  • Zoeken naar jezelf 
  • Het vinden van balans.
  • Het zoeken naar innerlijke rust.

Het wordt als prettig en ontspannen ervaren en is een veilige methode van behandelen. Wel zijn er een aantal contra-indicaties. Deze worden met je doorgenomen voorafgaand aan de behandeling. De behandeling is ook zeer geschikt voor kinderen. Hiervoor heb ik de voetprins en voetprinses behandeling. 

Deze methode vervangt geen arts! 

Natuurlijk is voetreflexmassage ook geschikt om als losse behandeling toe te passen. Bijvoorbeeld wanneer je geen specifieke klachten hebt. Je kunt de voetreflexmassage prima inzetten als Footwellnessbehandeling wanneer je gewoon heerlijk wilt ontspannen en een keer wilt genieten van een fijne voetmassage!