Voetreflextherapie

 
Voetreflextherapie is een holistische behandelwijze. Dit betekent dat het een uitgangspunt is dat lichaam en geest in balans dienen te zijn. 
Dus niet alleen de symptomen worden behandeld, maar het hele lichaam, beide gehele voeten. Op deze manier kunnen pijnplekken en blokkades opgespoord worden die (mede) de oorzaak zijn van uw klachten. Door de reflexpunten te masseren worden afvalstoffen afgevoerd, waarbij het lichaam zichzelf weer in balans brengt. Voldoende water drinken na de behandeling wordt dan ook geadviseerd.
 
Tijdens de Voetreflexbehandelingen werk ik niet alleen met de voetmassage zelf en de blokkades. Ook kijk ik naar hoe ze er zijn gekomen en hoe we kunnnen voorkomen dat de klachten niet opnieuw ontstaan. Ik geef inzichten, tips en oefeningen mee ter ondersteuning van de behandeling en het herstel, om uw welzijn te vergroten. 
 
Voetreflextherapie is van oorsprong een kuurbehandeling. Dit houdt in dat meerdere behandelingen nodig zijn om gewenst resultaat te bereiken. Afhankelijk van de aandoening, persoon, reactie kan gekeken worden hoe lang de behandeling nodig is. Dit is maatwerk. Wilt u met deze methode aan de slag, dan adviseer ik in elk geval zo'n 4 behandelingen te ondergaan om de reactie van het lichaam te kunnen beoordelen. In het begin zullen de behandelingen wat korter op elkaar liggen. Kinderen kunnen wat sneller reageren dan volwassenen. 
 
Deze therapie is met name aan te raden bij o.a.
  • Rug schouder en nekklachten
  • Darmproblemen 
  • Hormonale klachten
  • Gebrek aan energie
  • Migraine
  • Verlichting van stress en spanning (maar niet bij een Burn-out!)
  • Klachten van spieren en gewrichten zoals bijv. jicht, (mits niet ontstoken!)
  • Zoeken naar jezelf, balans vinden.
  • Het zoeken naar innerlijke rust.
Het wordt als prettig en ontspannen ervaren en is een veilige methode van behandelen. Wel zijn er een aantal contra-indicaties. Deze worden met u doorgenomen voorafgaand aan de behandeling. De behandeling is ook zeer geschikt voor kinderen. Kijk hiervoor bij   voetprins en voetprinses  .
 
 
Deze methode vervangt geen arts!
 
Natuurlijk is voetreflexmassage ook geschikt om als losse behandeling toe te passen. Bijvoorbeeld wanneer u geen specifieke klachten heeft maar gewoon wilt ontspannen en een keer genieten van een heerlijke voetmassage!