Over Linda

Omdat je vast graag wilt weten wie ik ben


Ik ben Linda Potgiesser. Ik woon in Borne. Ik heb twee geweldige zonen. Mijn hart gaat sneller kloppen van muziek, vooral van soul, funk, smooth jazz en zoveel meer, van alles wat met vliegtuigen te maken heeft, van schrijven vanuit mijn hart, van leven vanuit mijn hart en van alles omtrent reizen, en .... van voeten. 

Na jaren in een superleuke baan als receptioniste gewerkt te hebben, moest ik op zoek naar iets anders omdat het bedrijf ging reorganiseren. Ik was onderdeel van een grote uitstroom van medewerkers. Ik had inmiddels de papieren gehaald voor de reiswereld en ik ben mijn hart gaan volgen als Reserveringsmedewerker. Beide functies heb ik jaren met liefde gedaan. 

Daarna heb ik de keuze gemaakt me een aantal jaren fulltime te richten op mijn gezin en mijn kinderen. Nieuwsgierigheid naar voetreflextherapie is uiteindelijk uitgegroeid tot Jolly Feet. Ik ben mijn eigen praktijk voor voetreflextherapie en footwellness gestart in 2007 en kon dit vanuit huis goed combineren met de zorg voor mijn kinderen. In 2010 heb ik daar het pedicurevak aan toegevoegd. Diverse voetbehandelingen zowel verzorgend als gericht op welzijn, staan wekelijks op mijn agenda.  

In 2012 kreeg ik een burn-out. Door het volledig negeren van mijn hoogsensitief zijn, kon ik, als zoveel vrouwen op die leeftijd, niet langer meer alle ballen in de lucht houden. Het was onvermijdelijk om met mezelf aan de slag te gaan.. Met behulp van een geweldige coach, (waar ik overigens nog steeds graag kom om door te groeien), en inspirerende leraren van over de hele wereld, leerde ik mijn gevoel te volgen en vond ik de sleutel van mijn intuïtie. Deze intuïtie ontwikkelde zich ineens zo snel, dat ik het nu niet meer kan wegdenken. Ik bestudeerde veel boeken en verdiepte me al die jaren in persoonlijke ontwikkeling. Vooral Louise Hay en Mike Dooley hebben me hierin enorm geïnspireerd. Door meer "tijd voor mezelf" en mijn "selfcare" af te bakenen, kon ik zo, geregeld met mezelf in contact komen en leerde ik het belang hiervan. Ook kon ik op die manier uitvinden van welke dingen ik nu echt blij werd. Inmiddels ben ik daar veel sterker uitgekomen. 

In 2014 won ik met mijn praktijk de Provincie Award voor Overijssel  bij de Nationale Wellnessverkiezing en in 2015 won ik in twee categorieën beide Provincie Awards. Tevens ontving ik dat jaar de Landelijke Award voor Day- en Cityspa's, de kleine salons en praktijken. Ik ben altijd al bezig geweest om mensen te helpen zich goed te voelen. Maar hoe blij ze ook de deur uitgaan, en hoe mooi een landelijke award ook is, ik verlangde naar nog meer stromen vanuit mijn hart. 

Door een ingrijpende gebeurtenis eind 2015 in mijn directe omgeving, werd ik op scherp gezet om te beseffen dat leven in het hier en nu, vol geluk en plezier, het enige is dat telt. Dát doen, waar je echt blij van wordt. De dingen doen die je verrijken. En dromen niet meer uit te stellen.

Leven vanuit mijn hart, van levensbelang.

Het woord zegt het al, belang van het leven. Op de golven van de natuur mee. Het voelt als thuiskomen. Het geeft energie, een gevoel van rust, vrijheid en verlangen om nog meer te groeien. Persoonlijk groeien is nooit klaar. Daar is altijd verdieping in te vinden. Op welk vlak ook. En blijven leren, daar word ik heel blij van. Ik daag mezelf graag uit nieuwe dingen te leren. 

Desire to inspire.

Alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, ervaren heb, ontdekt heb, en bestudeerd heb, heeft mij verrijkt en heeft mij laten groeien en dat gun ik anderen ook. Ik heb dat pad al bewandeld waarin ik die levenskunst gevonden heb. Als ervaringsdeskundige wilde ik mijn ervaring doorgeven.

Daarom bekwaamde ik mij in het maken van online trainingen. Zowel de inhoudelijke als de technische aspecten van het bouwen van een online training kwamen aan bod. Maar ook marketingtechnisch leerde ik veel, al is dat niet een onderwerp dat mij veel energie geeft. Ik schreef "Dromen, Durven Scoren!" (voorheen "Boost Jezelf in een Happy Flow"). Een complete methode voor powersouls die het aandurven, of die het willen leren, om de stap te zetten naar een nieuwe uitdaging. Wat dat ook is. Mannen en vrouwen die willen leren om het roer gewoon nog een keer om te gooien en je kompas te gaan volgen vanuit je hart, en je diepste dromen of wensen te realiseren.

En ik schreef de "Me Time Master Cursus" een leuke korte methode om meer tijd voor jezelf te creëren, in te vullen en te bewaken. Heel belangrijk voor o.a. vrouwen om te kunnen bijtanken en naar jezelf te kunnen blijven luisteren en zo nieuwe dingen te ontdekken. Want er liggen nog jaren voor je om te sprankelen vanuit passie. Maar ook mannen hebben vaak een overvolle agenda en weten niet meer hoe ze aan zichzelf toe moeten komen met werk, gezin en misschien een druk sociaal leven. Me Time is de sleutel.

Daarnaast schreef ik de methode "Flowschrijven", een geweldige techniek om te leren schrijven vanuit je hart. Ik ben hier enorm trots op, omdat je in een korte tijd heel veel kunt bereiken. Flowschrijven geeft je de gelegenheid om vragen beantwoord te krijgen die je bij je draagt. En om meer over jezelf te ontdekken en om stoom af te blazen op papier. En de techniek is niet moeilijk te leren. Het is een van mijn favorieten.

Ik voegde de cursus "Groovy & Gratefull" toe, waarin het voordeel centraal staat van het toepassen van dankbaarheid in je leven, en de impact die het op je heeft.  Dankbaarheid kan je leven totaal veranderen.

En ik startte met "Soulstormen". Een sessie waarin je samen met mij je ware passie kunt ontdekken en deze een prominente rol kunt gaan geven in je leven.

Deze trainingen heb ik toegevoegd aan mijn verzorgende behandelingen. want welzijn gaat ook over een stukje bewustwording.

Nieuwe inspiratie

Ik heb een internationale training bij Mike Dooley gevolgd "Het volgen van de Matrix voor oneindige mogelijkheden". En al die leermeesters die mij de afgelopen jaren hebben weten te inspireren met hun visies en ervaring, hebben mij een schat aan kennis opgeleverd. Ik ben een aantal maanden in de leer geweest bij een coach uit Canada. Zij verrijkte mij met enorm veel nieuwe inzichten, waaronder het werken vanuit "alignment" - Het kalibreren van je werkzaamheden, zodat ze nauw op jou aansluiten, en zodat je versoepeld kunt werken op jouw natuurlijke manier vanuit flow. Hiermee kan ik vloeiender en natuurlijker mijn werk doen en vanuit mijn hart mijn kennis overbrengen op anderen.

Voor de voeten, volgde ik de cursus Nagelbeugeltechnieken. Een methode die ingroeiende nagels kan verhelpen. Iets wat al lange tijd op mijn lijstje stond. 

Voelen en gevoelig zijn

Ik heb de opleiding Coaching voor HSP'ers gedaan, (Hoog Sensitieve Personen). Hooggevoeligheid staat centraal in mijn leven. Rond mijn 35e ontdekte ik dat ik zelf een hsp-er ben. Alles viel voor mij op z'n plek. Wat het betekent om hooggevoelig te zijn, wist ik toen nog niet, maar het voelde als thuiskomen. Maar na er "in gegroeid" te zijn, wist ik steeds beter om te gaan met "gevoeligheid". 

Echter gevoeligheid kun je op verschillende manieren ervaren. Je kunt gewoon gevoelig zijn, maar ook helder voelend, overgevoelig of fijngevoelig. Je kunt aanvoelen, invoelen, meevoelen en voorvoelen. Elk aspect heeft net een andere betekenis. Bij HSP-ers kan dit door elkaar lopen. Deze vormen van voelen gaan niet over gevoelens of emoties, maar juist over het voelen zelf. Het tasten. Het is een vermogen om iets waar te nemen, om aangeraakt te worden door druk, een vibratie of een impuls, maar ook door prikkels uit andere bronnen. Denk aan verandering van het weer, of seizoenen of volle maan. Een sfeer is voor de meeste mensen wel aan te voelen, bij anderen thuis of in een andere stad, een museum of wanneer iemand naar je kijkt, of aan je denkt. Anderen zijn fijngevoeliger en komen in aanraking met subtiele energieën die niet via zintuigen worden waargenomen, maar op een dieper niveau worden aangevoeld. Denk aan emotionele of mentale energie, of energie vanuit de aarde of de kosmos. Dit geldt ook voor mij. Ik voel mensen en situaties haarfijn aan. En er ontstaat een innerlijk weten. 

Voelen is in zekere zin bewust zijn. Afstemmen op wat in jezelf afspeelt op het niveau van vibraties en energieën, en hiermee leren omgaan. Uiteindelijk diegene leren kennen die in het midden staat van deze energieën; Jijzelf.

Energie laten stromen

In dit proces heb ik het geschenk gekregen om Universele Levensenergie door te geven.  Reiki. Dit is dezelfde energie die de Chinezen Chi noemen, de Hindoestanen Prana en de Christenen het Licht. Alles wat leeft is opgebouwd uit deze energie. Het is de bron van leven en bewustzijn. Deze Universele Levensenergie is de energie die in jou leeft.

Wij zijn onderdeel van de natuur en de natuur beweegt altijd richting balans en harmonie. De natuur herstelt zich voortdurend. Wij mensen hebben ook dit zelfherstellende vermogen. Maar door blokkades, beperkende gedachten, angsten, zorgen of stress, ontstaat er ruis, die de natuurlijke stroming belemmert en waardoor stagnaties vormen. Door Universele Levensenergie in te zetten, bijvoorbeeld tijdens mijn voetrefexbehandelingen, begint alles weer te stromen en te leven. Het biedt onvoorwaardelijke liefde vanuit het Universum. Dit geeft een ervaring van vrede, veiligheid en verbondenheid, wat vaak voelbaar is op verschillende manieren. Denk aan warmte, ontspanning, rust, tintelingen, stromingen, kleuren of soms ook emoties. Het ruimt blokkades op en geeft je lichaam de kans sneller te herstellen. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar plekken in ons lichaam en bewustzijn, die de liefdevolle aanraking het meest nodig hebben. Dit biedt troost, verlichting, zelfkennis en ontspanning. En het laat je weer kennismaken met jouw diepste "zijn".

En wat is er mooier dan pure liefde ontvangen vanuit de Bron.

Nieuwe Wending

In 2019 nam mijn leven een andere wending. Door privéomstandigheden en de lockdowns tijdens coronatijd, kwam ik tot de conclusie dat ik naast mijn praktijk ook de zekerheid nodig had uit een vaste baan. Ik heb lang gezocht en uiteindelijk ben ik bij mijn oud werkgever terecht gekomen en werk ik naast mijn praktijk weer in het toerisme. Hierdoor kan ik minder tijd besteden aan het inspireren van anderen. En heb ik op dit moment niet de gelegenheid om bijvoorbeeld Dromen, Durven, Scoren te ondersteunen. Dat is behoorlijk wennen. Hierin ben ik nog zoekende. Gelukkig geef ik nog wel volop voetbehandelingen en voetreflextherapie, waarin ik ook cliënten inspireer. En de MeTime Master cursus en Flowschrijven kunnen gewoon gevolgd worden. 

In 2020 werd contact maken met de Bron steeds belangrijker voor mij en ben ik mij meer op deze Universele Levensenergie gaan richten en wat dit voor mijn cliënten kan bijdragen. Inmiddels heb ik een tweede graad in Reiki mogen ontvangen. Een versterking van deze Levensenergie.  Hiermee kan ik meer de diepte in en nieuwe lagen helen. Vooral op emotioneel gebied en op de laag van gedachten, denkbeelden en overtuigingen.

In 2024 ben ik na na mijn scheiding teruggegaan naar mijn roots in Borne. Een lastige tijd waarin ik de stormen van het leven zeker heb moeten doorstaan. Een nieuwe start in Borne. Ook mijn praktijk heb ik hier nu gevestigd. Ik ben blij weer van de kleinschaligheid en gemoedelijkheid van een dorp te kunnen genieten. De omgeving van Jolly Feet is vernieuwd. De behandelingen en de service zijn gelijk gebleven. 

Uiteindelijk valt alles samen. Al mijn expertises gebundeld in een mooi concept. Als pedicure werk ik nu veel holistischer. Jolly Feet is nu gegroeid tot een praktijk voor Footwellness & Bewustwording. Innerlijk en uiterlijk welzijn, leven vanuit je hart, selfcare en tijd voor jezelf, staan hier centraal.

Een bezoek aan mijn praktijk is altijd op afspraak. Elke cliënt is uniek en dat geeft mij plezier in mijn werk. Ik wil graag de TIJD nemen voor een cliënt. Vooral wanneer de cliënt heeft besloten die tijd voor zichzelf bij mij door te brengen. Ik werk dan ook bewust niet in het gebruikelijke tempo dat u misschien van andere pedicures gewend bent. 

Door mijn hooggevoeligheid is mijn empathisch vermogen een geschenk. Ik leef mij makkelijk in. Jarenlang met mensen werken binnen en buiten mijn bedrijf en mijn hooggevoeligheid, maakt dat ik mensen haarfijn kan aanvoelen. Dit zie ik als een van mijn sterke punten en als een zegening. Steeds blijf ik mijn pad volgen. Ik blijf mij ontwikkelen op gebied van voeten en bewustwording, maar ook in mijn andere interesses. Ik ga geen nieuwe uitdaging uit de weg. Nog altijd lees ik veel, leer ik bij van leraren in persoonlijk groeien en de levenskunst. Ze blijven me inspireren en helpen me nog steeds door te groeien.

Dit, weet ik nu, loopt oneindig door.

Linda

Leer me kennen

Doortastend, motiverend, verdiepend, gevoelig, bereikbaar, empathisch, professioneel, gedreven en attent, met een passie voor leven vanuit mijn hart.