METAMORFOSE MASSAGE

Omdat je bij een groeiproces soms een zacht duwtje in de rug kunt gebruiken


Een metamorfose massage brengt transformatie, heling en balans op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Voor jong en oud.  

Metamorfose Massage (ook wel prenataal therapie) is een zachte methode, waarbij aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd plaats vindt, op de zogenaamde prenatale lijnen. De wervelkolom van de voet correspondeert met de periode van de zwangerschap. Grondlegger Robert St. John (1914-1996), ontdekte dat deze zones verbonden zijn met de prenatale periode, waarin een basis wordt gelegd voor je talenten en kwaliteiten. 

Door met liefdevolle aandacht deze reflexzone te stimuleren, wordt ons systeem op diverse bewustzijnsniveaus herinnerd aan onze talenten en kwaliteiten. Hierdoor komt een bewustwordingsproces op gang, waarin blokkades zichtbaar worden en daardoor getransformeerd. De levenskracht en de levensvreugde kan weer vrij stromen. De verandering komt vanuit jezelf. De massage zet het zelfhelend systeem in gang. een techniek die de verbinding herstelt tussen lichaam en geest. Blokkades worden opgeheven, zodat het lichaam (en de geest) vrij is om zich verder te ontwikkelen. Je kunt diepgewortelde energieblokkades los gaan laten en bewustwording, heling en persoonlijke groei tot stand brengen.


Massage op 3 zones

In een comfortabele zittende houding worden de volgende zones behandeld, terwijl je je volledig ontspant en richt op jezelf:

De behandeling op de voeten brengt de chakra's in beweging, waardoor blokkades losgelaten worden (beweging). Onze voeten zijn niet alleen belangrijk voor fysieke voortbeweging, maar voeten stellen ons ook in staat figuurlijk stappen voorwaarts te zetten in het leven.

De behandeling op de handen zorgt ervoor dat de vrijgekomen energie weer gebruikt wordt (handelen). Onze handen corresponderen met het hart. Zo kunnen we gehoor geven aan dat wat in beweging is gebracht.

De behandeling op het hoofd zorgt ervoor dat men zich bewust is van wat er allemaal aan het veranderen is.(denken). Het hoofd heeft het vermogen om, dat wat loskomt door de voeten en wat gestructureerd is door de handen, geestelijk te verwerken. Het zet alles weer op een rijtje en integreert het in ons leven.


Van rups tot vlinder.

Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij de Metamorfose Massage om gaat, is de transformatie van een rups in een vlinder.

De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder.
De rups wordt, wat hij als mogelijkheid in zich heeft en om dat te doen, trekt hij zich terug in een cocon.
Veel mensen hebben - net als de rups - kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden.
Een Metamorfose Massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent.

Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage kan daarbij een hulpmiddel zijn.

Het kan je zonder oordeel en zonder verwachtingen in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn....

De Metamorfose Massage is vooral een moment in vertrouwen. Een absoluut vertrouwen in de werking van levenskracht. Het is een moment van ruimte geven. Ruimte aan de kracht van het leven. Aan vernieuwing.

Door Metamorfose Massage toe te passen kun je ervaren dat er meer is dan dat wat we kunnen zien, meer dan dat wat wetenschappelijk te verklaren is. Je kunt ervaren dat er ook een "innerlijke kant" is. 

Voor wie is metamorfose massage geschikt?

De Metamorfose Massage is geschikt voor iedereen die graag de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Er zijn geen contra-indicaties. De Metamorfose Massage wordt ingezet voor heling op diverse niveaus: 

Fysiek (slecht slapen, eczeem, vermoeidheid, burn-out maar ook bore-out),
Mentaal (malende gedachten, zorgen, stress, burn-out en bore-out),
Emotioneel (onrustig, niet kunnen 'aarden', nervositeit, angst) 


  • Het kan vooral ondersteunend zijn voor mensen in periodes van veranderingen zoals bij echtscheiding, verhuizing, werk, ziekte, rouwproces, "leeg nest" ervaring.
  • Bij hoogsensitiviteit.
  • Voor kinderen, bijvoorbeeld bij ADHD, autisme, concentratieproblemen, verminderd zelfvertrouwen, problemen op school. 
  • Veel mensen kiezen voor metamorfose massage om emotionele problemen te verwerken, zonder over hun problemen te hoeven praten of in het verleden te hoeven graven. In moeilijke tijden kan metamorfose massage een grote steun zijn. 
  • Iedereen die wil ontspannen.


De rol van de therapeut

Bij de metamorfose massage is de therapeut zonder verwachting en zonder oordeel aanwezig. Ik raak je licht aan aan en masseer het reflexgebied. Ik doe dat met volledige voelende aandacht. De aandacht is gericht op het reflexgebied. Ik heb een gevoelsmatige verbinding en een direct contact met je. Mijn aandacht is daarbij niet gericht op problemen, klachten, en te verwachten resultaten. Als therapeut breng ik door de aanraking jou in contact met je innerlijk weten, het innerlijk weten wordt hersteld, in alle vrijheid kun je er van binnenuit zelf vorm aan geven.  

Hoe vaak heb je een behandeling nodig?

Metamorfose Massage gaat over veranderingsprocessen die niet te sturen zijn. Soms beginnen mensen veranderingen op te merken na slechts één sessie, voor anderen kan het een paar weken duren of zelfs maanden. Dit is ook afhankelijk van jouw beoogde proces. Iedereen krijgt altijd alleen dat te verwerken wat hij of zij op dat moment aankan. Het zal dus nooit teveel zijn. Je kunt dit in je eigen tempo doen. Het aantal behandelingen en het eigen helings- en groeiproces, is dan ook zelf in te vullen. 

Uiteindelijk zet jouw innerlijke bron zelf de verandering in gang. Tenslotte weet jij zelf wat goed voor je is.

Heb geen verwachting, laat het gebeuren, ervaar en ontspan.