Visualiseren, het is te leren.

15-02-2017

Visualiseren, er wordt soms wat lacherig over gedaan. Maar het is niet voor niets dat topsporters dit inzetten voor hun grootste prestaties en hun overwinningen. Topondernemers, topatleten, zij kennen de essentie van het visualiseren en boeken hiermee succes . De kracht van visualiseren is ongekend. En het werkt! Tenzij je het juist toepast.

Wat is visualiseren nu eigenlijk en hoe doe je dat nu precies? Werkt het echt? Ja het werkt echt. Uit ervaring weet ik dat het verschil kan maken tussen winnen en verliezen, en correct visualiseren kan je jaren schelen in het wachten op iets dat je graag voor elkaar wilt krijgen.

Visualiseren is het vertalen van een gedachte naar een beeld. Bewust denken in beelden, en daarmee kun je dingen voor jezelf creëren. Jezelf inbeelden in een succesvolle situatie, voordat je dit in het echt gaat neerzetten. Je zet het in om iets te manifesteren dat je graag ziet gebeuren voor jezelf. Met de nadruk op jezelf. Visualiseren is alleen bedoeld voor jouw persoon en jouw leven.
Waar moet je dan zoal aan denken?

Bijvoorbeeld dé baan krijgen die jij ambieert, een sportprestatie, maar ook die geweldige sportwagen die op je lijstje staat, of die wereldreis die je altijd al graag wilt maken maar die nog op zich laat wachten. Alles wat maar van toepassing is op jouw persoon en jouw leven. Zolang je het eindresultaat zo algemeen mogelijk houdt, maak je het voor jezelf een stuk makkelijker en haalbaarder.
Dus, een gelukkig leven in overvloed, is makkelijker te realiseren dan een gelukkig leven met die ene knappe man, die een goed betaalde baan heeft en een dalmatiër als huisdier, waarmee je weekendjes doorbrengt in een geel strandhuisje aan zee in Bloemendaal...
Dat is nogal een lijstje voor het universum om op jou af te stemmen. Laat je het bij een gelukkig leven in overvloed, dan zal het universum veel meer mogelijkheden en betere mogelijkheden op je af kunnen sturen. Mogelijkheden die jij nooit voor mogelijk hield.

Om je te leren visualiseren geef ik je hieronder 6 tips om zo effectief mogelijk te visualiseren. Het zijn richtlijnen, geen regels, maar pas je ze toe, dan zullen jouw visualisaties effectief zijn.

Tip 1: Visualiseer niet vaker dan 1 keer per dag. Visualiseer en laat het daarna voor wat het is. Keer terug in het hier en nu en doe je dagelijkse ding. Richt je gewoon verder op wie je nu bent en op wat je al hebt in je leven. Vaker visualiseren heeft geen meerwaarde. Integendeel, het zal er voor zorgen dat je overweldigd raakt door de af te leggen afstand naar jouw droom en het zorgt er ook voor dat je continu in een droomwereld hangt in plaats van gelukkig te zijn in de wereld waar je nu in leeft. Elk avontuur start met een eerste stap en een eerste stap start altijd in de tegenwoordige tijd, het hier en nu. Dus 1 keer per dag volstaat.

Tip 2: Visualiseer niet meer dan 4-6 minuten per dag. Als je langer visualiseert wordt het mijmeren en mijmeren wordt dagdromen. Zet een kookwekker of alarm op je telefoon. Stel 4-6 minuten in, zodat je niet in de verleiding komt langer te blijven zitten.

Tip 3: Plaats zoveel mogelijk details in je visualisatie als je beschikbaar hebt. Gebruik beeld, geur, geluid, kleuren, materialen, ideeën die jouw beelden zo echt mogelijk maken. Hoe echter je je voelt in jouw scenario, hoe beter je er in kunt geloven, en hoe meer je het kunt anticiperen. Dit zijn dus omgevings details, niet details die je droom invullen.

Tip 4: Voeg emotie toe aan je visualisatie. Dit is één van de krachtigste tips voor je visualisaties. Voeg bij voorkeur emoties toe van de ervaring die je op dat moment hebt in je visualisatie. Maak het zo echt mogelijk en voel de emotionele staat waarin jij je bevindt. Het maakt niet uit hoe grappig je er dan uitziet als je "WOOOOHOOOO", roept, gewoon doen! Hoe graag wil je verandering zien? Hoe sterker de emotie, hoe sterker de verandering.

Tip 5: Zet jezelf in het plaatje! Je moet er zelf bij zijn. Je moet jezelf kunnen zien in het plaatje. Je wilt zeker weten dat dat wat je voor jezelf wenst, ook jou gaat overkomen. Visualiseer dus niet in een algemene beelden maar altijd met jou zelf in beeld.

Tip 6: Denk altijd vanuit het eindresultaat. Niet naar het eindresultaat toe.
Als je naar het eindresultaat toe denkt, ga je je druk maken over "Hoe krijg ik dit voor elkaar?" Maar denk je vanuit het eindresultaat, en dat je die persoon al werkelijk bent, dan maak je je niet druk om "hoe", want je hebt in jouw visualisatie al je eindresultaat bereikt. We laten hiermee alle mogelijkheden open aan het universum "hoe" het voor jou zal werken. "Hoe" is niet jouw taak. Ga jij van te voren de manier waarop bepalen, dan sluit je je af voor alle andere mogelijkheden, en betere mogelijkheden en zal het universum niet in jouw voordeel kunnen werken.

6 Eenvoudige richtlijnen om doelgericht en succesvol te kunnen visualiseren. Die jou mooie dingen kunnen opleveren. Het heeft mij een Landelijke Award opgeleverd bij de Nationale Wellnessverkiezing. Iedere avond visualiseerde ik dat mijn naam omgeroepen werd en zag ik mij naar voren lopen richting het podium onder luid applaus. En ik zag mijzelf de award in ontvangst nemen en vertellen hoe blij ik was. En zo gebeurde het exact in het echt.
Ik wens je heel veel plezier met visualiseren, want het is niet alleen heel effectief om je wensen te realiseren, het is ook nog eens super leuk.