Neem jij genoegen met middelmatigheid in je carrière?

06-03-2017

Ga jij voor middelmatigheid in je carrière?
Hoe komt het dat we, als er een baby geboren is, we spreken van "het wonder van het leven", maar wanneer het dan op leven aankomt, we genoegen nemen met middelmatigheid voor onszelf in plaats van een wonderlijke invulling...

Vroeger zei iedereen dat je alles kon doen, hebben en zijn, zolang je in je dromen geloofde. Maar, doe je, heb je of ben je ook wel echt alles wat je altijd graag wilde, nu je volwassen bent? Of heb je ergens onderweg de betekenis van "alles" aangepast, om "minder dan je echt wilde", voor je gemak toe te voegen?

Richt jij je op het maximaliseren van je ontwikkeling, door het creëren van succes? Heb jij de carrière die jij echt graag zou willen? Misschien ligt die droom wel zelfs buiten je huidige vakgebied. Neem jij genoegen met minder dan mogelijk is, en vertel je jezelf dat het toch wel ok is? Of heb je eigenlijk genoeg van die middelmatigheid, en sta je op punt om alles uit je leven te halen wat er in zit?

Men zegt: "Het mooiste wat je je kunt bedenken, is het leven van je dromen leven". Ik ben het hier volledig mee eens, maar jammer genoeg zijn er maar weinig mensen die tot dat punt komen, wat deze zin tot een cliché maakt.
Er is niets dat jou vertelt, dat je genoegen moet nemen met minder dan je het liefst zou willen, op elk gebied van je leven. Dus ook je carrière. Iedereen wil een 10 voor zijn succes. Heb je ooit iemand gezien die in zijn eigen bedrijf voor een 6 gaat? Je start je bedrijf met een doel; Succes in dat wat je wilt uitdragen! Dat verschilt per persoon, de een heeft een ander einddoel dan de ander. Maar blijft het bij dromen?

Weet jij diep in je hart dat het mogelijk is, of heb jij het nog nodig om de beperkende overtuigingen, die jij als volwassene hebt gecreëerd, te laten varen en er dan pas voor te gaan. Heb jij al pogingen gedaan om echt je doel te bereiken? Ben je gestrand? Met stoppen heeft nog nooit iemand zijn doel bereikt. Jij bent net zo capabel en je bent het net zo waard om dat succes in jouw carrière te bereiken als ieder ander. Zoek jij uitdagingen binnen jouw vakgebied? Bedenk geen excuses, maar ga er dan voor!

Om niet langer met minder genoegen te nemen dan jij echt graag wilt, en ook verdient, zul je tijd moeten steken in het succes dat je voor ogen hebt. Plan elke dag 15-30 minuten, bij voorkeur in de ochtend, voor je dag begint, om je plannen te filteren. Sta een kwartier tot een half uur eerder op, om je carrière van jouw dromen uit te werken. Focus jij je hierop in de ochtend, dan focus jij je vanzelf hierop gedurende de rest van de dag. Een middelmatige ochtend betekent een middelmatige dag. Begin elke dag met je carrièreplannen, dit verandert sneller je loopbaan dan je ooit zou denken. Neem dit moment om te denken, te visualiseren wat je wilt, te lezen en je wensen op te schrijven.

Zorg dat je dit gedaan hebt voordat je drukke dagschema begint, anders kom je er nooit aan toe om de carrière uit te werken. Elke dag een beetje, maakt op de lange termijn samen heel veel tijd, dat je hier aan kunt besteden.
Kijk niet welke kansen je hebt, maar welke kansen je kunt creëren. Soms zie je de mogelijkheden nog niet direct, maar door gewoon een weg in te slaan die wel binnen handbereik ligt, komen er nieuwe mogelijkheden op je pad. Zolang je maar in beweging blijft. Er zijn legio mogelijkheden, ook voor jou!
Ga ervoor!! En volg je hart!