Je bent zo uniek als je maar kunt zijn.

07-06-2018

Ik stapte de bus in en liet mijn strippenkaart afstempelen. Ik zocht een plekje en de bus kwam in beweging. Niet veel later, bij een van de volgende haltes, stapte er een jongeman in. Hij liep het middenpad in, tot hij mij zag zitten. Vol enthousiasme en met een brede lach, stapte hij op mij af en plofte neer op de lege stoel naast mij.

Ik heb heel wat gereisd met trein en bus toen ik nog student was, en maakte de gekste dingen mee, zo ook die dag.

Terwijl de jongeman de vrije stoel naast mij bestormde, begroette hij mij alsof hij me al jaren kende: "Hey Ingrid, hoe is het met jou? Lang niet gezien!"

Ik keek hem verbaasd aan. Had de man nog nooit gezien, maar ook sprak hij mij vol herkenning met "Ingrid" aan.

Ik zei: "Ik denk dat je je vergist, ik ben Ingrid niet". Waarop hij mij minstens zo verbaasd aankeek als ik hem, bij zijn eerste begroeting, want hij was overtuigd dat ik Ingrid was.

"Jawel, tuurlijk ben je Ingrid. We kennen elkaar al zo lang!" Zei hij, overtuigd van zijn gelijk. Hij dacht dat ik hem voor de gek hield.

"Nee, ik ben echt niet Ingrid", hield ik vol.

Nadat zich dit welles-nietes een aantal keer had afgespeeld, (ik bleef volhouden, want ik weet als geen ander dat ik Linda ben en niet Ingrid, en hij bleef volhouden omdat hij overtuigd was van zijn gelijk), bleef hij uiteindelijk vol verbazing steken in een staat van "Hoe kan dat nou". Alsof hij een goede bekende niet zou herkennen.

Het was overduidelijk, Ik bleek een dubbelganger te hebben in de regio. Ik vroeg me ondertussen af hoe groot de gelijkenis daadwerkelijk zou zijn, want hij leek haar best goed te kennen en was heilig overtuigd dat ik haar was. Dat maakte me nieuwsgierig.

Eenmaal bij mijn eindhalte aangekomen, stapte ik uit mijn stoel, groette ik hem en wenste hem een goede rit verder en ik gaf hem de groeten aan Ingrid mee, voor als hij haar zou treffen, waarna ik de bus verliet.

Ik was me enorm bewust van de vermoedelijke gelijkenis, maar ook van, "wat ik heb, heeft zij niet" en andersom. Hoe bijzonder is het, dat 2 unieke mensen, uit een totaal ander nest, zoveel gelijkenis hebben?

Maar toch ook zoveel uniciteit hebben, dat ze volledig zichzelf kunnen zijn. Als geen ander. Geen mens is zo uniek als jijzelf.

Bedenk eens wat een opmerkelijk, niet te verdubbelen, en wonderbaarlijk iets het is, om jou te zijn! Van alle mensen die op aarde zijn gekomen en die zijn gegaan, sinds het begin der tijden, is niet EEN van hen exact als JOU!
Niemands haar groeit precies zoals het jouwe groeit. Niemands vingerafdrukken zijn zoals die van jou. Niemand heeft dezelfde combinatie van geheime binnenpretjes en familie uitdrukkingen zoals jij ze kent.

Het handjevol mensen die lachen om dezelfde dingen waar jij om lacht, niezen weer niet zoals jij. Niemand bidt over precies dezelfde zorgen als jij. Niemand wordt geliefd door dezelfde combinatie van mensen die van je houden - NIEMAND!
Niemand ging je voor, en niemand komt na jou, hetzelfde als jij...

JE BENT ABSOLUUT UNIEK!

Geniet van dat unieke karakter. Je hoeft niet te doen alsof, om meer op iemand anders te lijken. Het was niet de bedoeling dat je op iemand anders leek. Je hoeft niet te liegen of te verzwijgen, om die delen van je te verbergen, die niet zijn, zoals je ze in iemand anders ziet.

Het was de bedoeling dat je anders was. Nergens in de geschiedenis zullen dezelfde dingen gaande zijn in iemands hoofd, ziel en geest zoals nu in de jouwe.

Als je niet zou bestaan, zou er een gat in de schepping zijn, een gat in de geschiedenis, iets dat ontbreekt in het plan voor de mensheid.
Koester je unieke karakter. Het is een geschenk dat alleen aan jou is gegeven. Own it! Geniet ervan en deel het! Geef vanuit je uniciteit!

Niemand kan op dezelfde manier anderen bereiken als jij. Niemand kan jouw woorden spreken. Niemand kan jouw betekenissen overbrengen. Niemand kan troosten met jouw soort troost. Niemand kan jouw soort begrip aan iemand anders overbrengen.

Niemand kan op jouw manier vrolijk en luchtig zijn en blij. Niemand kan je glimlach glimlachen. Niemand anders kan de hele unieke impact van je op een ander mens overbrengen.
Deel jouw uniciteit. Laat het vrij zijn om te stromen, tussen je familie en vrienden en mensen die je tegenkomt in de drukte van het leven, waar je ook bent. Die gave van jezelf werd je gegeven om te genieten en ten volste uit te dragen, te delen. Jezelf weg te geven!

Niemand die ooit heeft geleefd of na jou zal komen, heeft de combinatie van jouw vaardigheden, talenten, kunde, kennis, passies, dromen en kansen.

Zo uniek als jij bent zijn ook jouw passies. Ze zijn je tweede natuur en ze zijn als jou als niets anders. Wat brengen ze je? Waarom zijn ze zo belangrijk?

Ze horen bij je en zorgen ervoor dat jij jezelf kunt zijn en kunt blijven. Passies zijn nauw verbonden met een drive, met enthousiasme, met onbegrensde energie, en motivatie. Passie kan worden omgezet in enthousiasme dat vervolgens wordt verwerkt tot een drive die je gaande houdt. In je passie zelf, maar ook in je dagelijkse leven. Het is een soort levensader die je de mogelijkheid biedt om te zijn wie je mag zijn. Een kloppend hart dat jou voorziet van je geluksgevoel.

Nog te vaak zien we dat passies niet helder in beeld zijn, omdat er vooral vanuit het hoofd geleefd wordt. Omdat passies op hartniveau functioneren, zul je ze daar ook moeten ontdekken en in kaart moeten brengen, om er mee aan de slag te kunnen. Jouw unieke passies uitwerken en activeren is jouw uniciteit to the max!

Wil je ook je passies herontdekken en activeren, of er meer over weten? Neem dan contact met me op, dan kunnen we in een Passie Discovery Check jouw mogelijkheden bespreken. Want passies versterken wie jij bent, in al jouw uniciteit.

Het is jouw blauwdruk. Zie het! Ontvang het! Laat het je kietelen en prikkelen! Laat het je informeren, je duwen en je inspireren! JIJ BENT UNIEK!