Hoe tijd voor jezelf hand in hand gaat met je passies ontdekken.

22-04-2018

Ik heb net een volle week Me Time achter de rug. Omdat het kan. Omdat ik het toelaat. Gewoon een week niks hoeven. Die dingen doen die ik leuk vind. En eigenlijk bleek het niet veel meer te zijn dan de wekker niet zetten, een boek lezen, een heerlijke cappuccino zo af en toe, mijn favoriete muziek luisteren en in mijn hangstoel genieten en mijn week vrijhouden van afspraken. Het was voor mij gewoon het tempo verlagen, en dan geniet ik met hart en ziel. Dat alleen al deed me goed en voelde als vakantie.

Ik heb me afgelopen week telkens de vraag gesteld, wat vind je op dit moment leuk om te doen? Stond er nog iets op mijn to do list, dan gaf ik het de bijbehorende prioriteit. En de categorie "kan nog wel wachten" liet ik voor wat het was. Het zit hem niet altijd in een vol programma, een week op vakantie of een wellnesscentrum.

Natuurlijk zijn het heerlijke opties om bij te tanken, en het zijn zeker dingen die je heel goed kunnen opladen, maar het is niet altijd op die manier nodig. Soms is het niet meer dan je overgeven aan jezelf. Een pas op de plaats maken. Jezelf de tijd gunnen om op jezelf te zijn. Even in je uppie je nagels zitten lakken en je gedachten laten gaan, een heerlijke maaltijd maken gewoon midden in de week, een wandeling in het bos, een ijsje op het terras, dat boek openslaan dat al zo lang op je lijstje stond of een kopje cappuccino met het tijdschrift van de supermarkt (de Allerhande, de Boodschappen of de Hallo ... het zijn tijdschriften van de supermarkt die prima geschikt zijn voor een momentje voor jezelf).

En juist door dit soort momenten te pakken, kom je met jezelf in contact. En kun je jezelf horen. In gedachten hoor je je tegen jezelf praten. Jezelf op ideeën brengen, je verlangens uiten aan jezelf, tot ontdekking komen hoe het echt met je gaat en wat je graag voor jezelf zou willen doen.

Maar dat lukt alleen als je die gelegenheid af en toe pakt. En jezelf dat gunt. En maak je daar een gewoonte van, dan kun je dat bijzondere contact steeds sterker maken.

Gebleken is dat vrouwen die zichzelf meer tijd gunnen, en meer aandacht besteden aan zichzelf, dat dit vrouwen zijn die steviger in hun schoenen staan. Ze zijn zelfverzekerder. Meer doortastend in hun beslissingen voor zichzelf.

Kijk eens in de metamorfose programma's wat zo'n persoonlijke oppepper doet met de vrouwen die deelnemen. En hier zijn ze onder handen van een kapper, stylist en visagist geweest.. Maar pas jij deze selfcare en het "in de watten leggen" zelf met regelmaat toe, dan creëer je dat gevoel op regelmatige basis. En dat ga je ook uitstralen. Naar buiten maar ook naar binnen, naar jezelf. Je gaat het merken. 

Wat doet het dan met je?

Het geeft je de gelegenheid en de boost om stappen te zetten die je tot dan toe niet durfde te zetten. Het leeft door in je hele zijn. Je krijgt meer drijfveer, meer power, meer rebelness om voor die dingen te gaan die belangrijk voor je zijn. Je dromen, je wensen en je passies.

Door werk te maken van die dingen die je graag wilt doen in je leven en stappen te zetten om ze een prominente rol te geven in je leven, zet jij de turbo aan. Want pas jij je passies toe in je leven, dan voelt het alsof je gedragen wordt. Alsof het leven je een stuk makkelijker afgaat. Het geluksgevoel stijgt en het maakt het leven een stuk leuker voor je en makkelijker.

Doordat je dagen je veel gemakkelijker afgaan, sta je anders in het leven, en houdt je niet alleen meer tijd over voor jezelf, maar je gunt jezelf ook meer Me Time, omdat je het belang ervan inziet, en de opbrengst het ontdekt.

Dat is wat passies voor je kunnen doen. Het is zoveel meer dan een 6-letter woord. Om te zijn wie je echt bent, is een passie van levensbelang.

Passies en tijd voor jezelf gaan hand in hand.

Door tijd voor jezelf te nemen creëer je de gelegenheid om met je passies in contact te komen. Door met je passies aan de slag te gaan ontstaat er meer tijd voor de dingen die je intens leuk vindt.

Je kijkt hier misschien nog met een luxe blik naar. Maar heb je ervaren wat passies voor je kunnen doen, dan zie je het als primaire behoefte. 

Hoe kom je dan in die cirkel van passies ontdekken en tijd voor jezelf nemen? Waar stap je op?

 Ik heb ik een plek  voor jou beschikbaar voor een Passie Discovery Check. Een  1:1 sessie om je passies te ontdekken en ze in kaart te brengen. Een uitgesproken kans dus om nu in je cirkel stappen!

Lees hier wat je kunt verwachten tijdens deze sessie? 

Ben jij je passies uit het oog verloren of jezelf? En wil je meer jezelf zijn? Wil je jezelf weer herkennen? Zou je graag meer vanuit je hart willen leven ipv vanuit je hoofd?
Wil je graag meer tijd besteden aan de dingen die je echt intens leuk vindt en ook nog eens goed kan? Ben je hard toe aan een stuk zelfliefde?
Dan is dit een uitgesproken kans.
Pak je plek!

De komende 4 blogs deel ik verschillende portretten van vrouwen die ook voor deze uitdaging staan en graag tijd voor zichzelf willen nemen, ieder op haar eigen manier.