Hoe ik mijn passies ontmoet in een hangstoel

11-03-2018

Het was een bijzondere dag toen ik het gevaarte in mijn uppie ging kopen. Ik had mijn zinnen gezet op zo'n bungelend ei voor buiten. Het werd een uitdaging om hem thuis te krijgen in mijn auto, maar ik ging ervoor...

Een paar jaar geleden heb ik mezelf op een hangstoel getrakteerd. Misschien weet je dat schommelen heel goed is voor je ruimtelijke oriëntatie. Schommelen werkt bevrijdend en meditatief. En is echt niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen hier plezier aan beleven. En plezier is toch waar het om draait in het leven.

Het gevoel te "vliegen" neemt zorgen weg. Je spanning vermindert. Schommelen is echt een vorm van meditatie. Moedig kinderen dan ook altijd aan te schommelen.

Het was mijn favoriet in de speeltuin.

Mijn man en beide zonen waren op mannenvakantie die week en dus moest ik mij, voor de aanschaf van mijn stoel, redden met mijn boodschappenautootje. Overigens was het een redelijk spontaan plan, dus heb ik niemand verder ingelicht dat dat ding er moest komen.

Ik vroeg me nog even af of het ei met standaard wel in mijn autootje zou passen, maar ik had er al heel wat onhandige dingen in vervoerd, en mijn gevoel zei dat het wel kon.

De man in de winkel dacht er anders over, dus eenmaal buiten, afgerekend en wel stonden we voor de grote vraag: "Past de stoel of past ie niet?" Maar inmiddels weet ik dat ik mijn gevoel wel aardig kan volgen, en natuurlijk, met wat passen en meten konden de deuren dicht :-)

Eenmaal thuis was ik de koning te rijk en heb ik hem midden in de woonkamer gezet. Ik was alleen, hoefde met niemand rekening te houden, dus zat ik tv te kijken, te eten, te bellen, te schrijven en bijna zelfs te slapen in mijn hangstoel. Ik had gelijk door, wat schommelen, of moet ik zeggen bungelen, voor me deed.

De ochtend voordat de Clan weer thuiskwam, heb ik mijn stoel naar de tuin verhuist.

Nu ik al een tijdje mijn hangstoel in mijn tuin heb staan, geniet ik met regelmaat van dat vrije gevoel. Ik kan er weliswaar niet heel hard en hoog mee schommelen, maar je bungelt toch in het vrije en dat geeft rust. Ik ben er dan ook regelmatig te vinden. Het seizoen kan me niet lang genoeg zijn. En zelfs als het koud is, zit ik er in, met mijn jas aan. Of in de avond in het maanlicht en onder de sterren. Om de eerste zonnestraaltjes op te pakken, om in mijn dankbaarheidsdagboek te schrijven, om naar muziek te luisteren of gewoon naar de vogels. En...om vliegtuigen te kijken (ja, dat is een dingetje), ik raak geïnspireerd door wat er in de lucht langs komt, hoe sneller hoe mooier :-). Zitten er vleugels aan, dan ben ik fan. En vergeet niet het lijnenspel van de vliegtuigstrepen. Ik wordt daar intens gelukkig van.

(Nu klinkt het alsof ik alleen nog maar in de hangstoel zit, maar dat valt wel mee.)

Ook flowschrijven werkt heerlijk vanuit mijn hangstoel. Ik schrijf over wat er langs kruipt in de tuin, heersbeestjes, of vogels die komen eten, maar als ik naar de lucht kijk komen ook gedachten en ideeën op gang en dan schrijf ik me even helemaal leeg. Meditatief schrijven terwijl ik meditatief schommel. Wat een prachtige combi!

Het heeft mij richting gegeven met wat ik wilde doen in mijn leven. Wat mijn passies zijn, mijn dromen en mijn wensen. Dat ik met een stuk bewustwording ben begonnen binnen Jolly Feet. Wat ik wil doen de jaren die nog voor me liggen. Ik wil ze zo mooi mogelijk inrichten. Bewust inrichten. Ik leeg mijn hoofd en mijn hart en voel me heerlijk vrij nadat ik heb zitten flowschrijven. En dan voel ik me echt rijk!

Flowschrijven is ook voor jou beschikbaar. Misschien niet in een hangstoel, alhoewel ik je het kan aanbevelen. Maar het brengt je even dichter bij jezelf. Dat momentje dat je voor jezelf kunt pakken en helemaal aan jou kunt besteden. Aan ontdekkingen in je hart. Aan avonturen die je ontmoet, aan vragen die je beantwoord krijgt. Het is een heerlijke manier om even bij te tanken.

Misschien denk je nu niet alleen dat een eigen hangstoel een goed idee is, maar ik kan me voorstellen dat zo'n momentje Flowschrijven jou ook heel fijn in de oren klinkt. Überhaupt om eventjes met jezelf tijd door te brengen, maar ook om helderheid te krijgen over je leven. Over stappen die je graag zou willen maken, of uitdagingen die op je bucketlist staan waar je tot nu toe nog niet aan toegekomen bent (lees: tijd voor vrijgemaakt hebt).

Ik pas het geregeld toe om mijn hoofd te legen en mijn hart te luchten.

Om veel meer vrouwen die mogelijkheid te bieden, schreef ik de cursus Flowschrijven. Een 12 daagse online methode om de techniek van Flowschrijven eigen te maken. Het zijn combinaties van lessen met schrijfoefeningen waarin je het contact met je hart langzaam opbouwt en mooie ervaringen opdoet. Het is eenvoudig, leuk en heel rustgevend.

Ik kan niet wachten om meer vrouwen de techniek van het flowschrijven bij te brengen.

Wil jij graag eens leren flowschrijven. Meld je dan nu aan voor de kort cursus Flowschrijven.

En wat betreft de hangstoel? ... Volg je hart! :-)