Deel 4 van 4 Vrouwen en hun Me Time: Barbara

24-05-2018

De afgelopen 3 weken keken we naar het verhaal van Lisette, die tijd voor haarzelf verkeerd interpreteerde en daarom ook verkeerd invulde, zodat ze er ook niet maximaal uit kon halen wat ze ervan hoopte en het niet het effect had dat het zou moeten hebben.
En van Manon, een carrière tijger die tijd voor haarzelf zag als kostbare tijd....voor haar werk, wat er voor zorgde dat ze zich geregeld afvroeg, of ze dingen rondom haar werk en vrije tijd anders moest organiseren, ten behoeve van haar welzijn.
En van Andrea die wel weet hoe ze tijd voor zichzelf moet vrijmaken, maar vervolgens niet weet hoe ze die tijd kan invullen.

Maak deze week kennis met Barbara.

Barbara is 48 en super actief. Ze is een heel sociale vrouw en staat voor iedereen klaar. Ze is getrouwd en heeft 2 zonen van 13 en 15. Barbara werkt 24 uur in een schoenenzaak als verkoopster. Daarnaast heeft ze een volle agenda. Ze zit in de OR van de school van de jongens en is klassenouder. Ze neemt deel aan het bestuur van de volleybalvereniging en ze rijdt geregeld voor het voetbalelftal van haar oudste zoon. Ze houdt de ledenadministratie bij van de scoutingvereniging waar haar jongste zoon bij aangesloten is en natuurlijk doet ze haar eigen huishouden. Barbara is een echte duizendpoot, met het hart op de goede plek.......voor anderen.

Ze vind het heel normaal dat ze zich vrijwillig inzet met al deze activiteiten naast haar werk. Maar ze merkt wel, nu ze tegen de vijftig loopt, dat ze ook wel eens de boel de boel zou willen laten en lekker zou willen doen wat ze leuk vindt. Ze realiseert zich maar al te goed dat ze tijd voor haarzelf nodig heeft. Maar hoe?

Ze heeft wel eens geprobeerd wat tijd vrij te plannen maar het lukt haar simpelweg niet, omdat ze haar agenda zo vol heeft. Ze ziet de mogelijkheden niet. Er is altijd wel wat te doen voor welke vereniging dan ook.

Ook haar man zegt geregeld dat ze wat rustiger aan moet doen. Ze geeft dan aan dat wanneer de jongens van de middelbare school zijn, dat al afvalt. Maar ze weet dat ze zelf actie moet nemen om tijd voor haarzelf te nemen. Toch lukt het haar niet. Barbara heeft niet echt ritme in de bijdrage die ze levert. Waar nodig springt ze bij. En waar een uurtje vrij is werkt ze weer administraties bij.

Vrijwilligers zijn goud waard. En menige vereniging kan niets beginnen zonder vrijwilligers. Dat realiseert Barbara zich ook. En daarom blijft ze zich inzetten. Maar ondertussen heeft ze ook zoveel hooi op haar vork dat ze soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Naast haar werk en haar huishouden is ze veel avonden afwezig. Weinig kans op tijd voor haarzelf.

Ze heeft het gevoel dat ze blijft geven en geven, voor die voldoening zoals dat hoort bij vrijwilligerswerk. Tenminste........ dat gevoel slaat langzaam om in een verlangen om ook eens te ontvangen. Gewoon voor haarzelf.

Wat Barbara dringend nodig heeft is tijd voor haarzelf. Om ook weer het gevoel te hebben dat ze "leeft". Om uit haar hoofd te stappen en in haar hart. Dat ze de dingen voor haarzelf kan doen, die haar verrijken en waar zij zelf oprecht blij en gelukkig van wordt. Tijd om met haar eigen passies bezig te zijn. En in balans met haar vrijwilligerswerk. Maar waar ze die tijd vandaan moet halen.....

Op 4 juni kan Barbara meedoen met de Me Time Master Challenge. Hier kan ze leren, hoe ze tijd kan vrij maken in haar agenda ondanks haar drukke bezigheden en hoe ze dit kan afbakenen, zodat ze naast haar vrijwilligerswerk toch ook die dingen kan doen waar ze naar verlangt en die haar energie geven.

Net als Lisette uit deel 1, die kan leren wat het verschil is tussen Me Time en Social Time.

En Manon uit deel 2, die kan leren wat het belang is van tijd voor jezelf vrijmaken, in plaats van Me Time te interpreteren als verloren tijd of "niets doen".

Ook Andrea uit deel 3 kan meedoen. Zij kan leren hoe ze de tijd voor haarzelf zo kan invullen dat het haar volop energie oplevert.

Misschien weet jij ook niet goed waar je de vrije tijd vandaan moet halen omdat je voor iedereen klaar staat, maar zou je toch graag ook eens aan jezelf willen denken en tijd voor jouw eigen passies vrij willen maken.

Je kunt meedoen met de Me Time Master Challenge. Een 10-daagse challenge om meer tijd voor jezelf te leren nemen. In 10 dagen leer ik je tijd voor jezelf te vrij te maken, op de juiste manier voor jou in te vullen en te bewaken.

Door er 10 dagen vol voor te gaan, zet jij jezelf weer op de kaart en mag jij weer stralen, want meer tijd voor wat voor jou echt belangrijk is, doet wat met je, en is goud waard. Je kunt je nu aanmelden!