Deel 3 van 4 Vrouwen en hun Me Time: Andrea

17-05-2018

Afgelopen 2 weken keken we naar het verhaal van Lisette, die tijd voor haarzelf verkeerd interpreteerde, zodat ze er niet maximaal uit kon halen wat ze ervan hoopte en het niet het effect had dat het zou moeten hebben.
En van Manon, een carrière tijger die tijd voor haarzelf zag als kostbare tijd....voor haar werk, wat er voor zorgde dat ze zich geregeld afvroeg, of ze dingen rondom haar werk en vrije tijd anders moest organiseren, ten behoeve van haar welzijn.

Maak deze week kennis met Andrea.

Andrea is 52 en is getrouwd en heeft 2 kinderen die studeren. Eén inwonend en 1 buiten de deur, maar die ieder weekend met een tas vol was weer op de mat staat. Ze heeft een leuke baan als receptioniste en werkt 3 dagen. De overige twee dagen heeft ze voor in en om het huis en de boodschappen. Andrea mag graag haar huis op orde hebben en weet vaak niet van ophouden. Alles is tip top voor elkaar. En ligt er iets niet op de plek, dan heeft Andrea dat snel gefikst.

Omdat Andrea al de vijftig gepasseerd is, realiseerde ze zich ook steeds meer, dat ze moet gaan "genieten van het leven". Daarom vertelde ze zich regelmatig dat ze niet altijd door het huis moet blijven jagen, maar ook eens aan haar zelf moet denken. Zij was zich bewust van de mogelijkheden om tijd vrij te maken, omdat ze parttime werkt. Het gaat haar gemakkelijk af.

Het zit nou eenmaal in haar aard om altijd maar door te gaan in huis en innerlijke onrust lost ze meestal op met een poetsbui. Er is altijd wel iets dat weer een doekje kan gebruiken.

Sinds kort heeft ze toch ook met regelmaat tijd ingepland voor zichzelf. Maar is het dan zover, dan loopt ze met haar ziel onder de arm rond en weet ze niet wat ze met die vrije tijd aan moet. Ze maakt een loopje naar de brievenbus, want de post moest toch nog weg.

Ze beantwoord haar mailtjes, dan stapelt het niet zo op, of ze schrijft een boodschappenlijstje, dan is dat ook maar klaar.

Maar is haar Me Time bijna voorbij, dan heeft ze het gevoel dat ze nog moet beginnen. Dat ze niet echt 100% heeft kunnen doen waar ze op gehoopt had. Eigenlijk weet Andrea nooit goed wat ze met de tijd voor haarzelf kan doen, en zo eindigt haar Me Time telkens weer in een minder dringend dagelijks klusje.

Omdat Andrea hoofdzakelijk in de actiestand staat, heeft ze continu een bepaalde onrust bij zich en is het lastig voor haar om echt te kunnen relaxen, en om op zichzelf af te stemmen, om zo te weten wat het is dat ze het liefste doet in haar eentje om in contact te komen met zichzelf. Van gekkigheid gaat ze boodschappenlijstjes maken en post wegbrengen. Ze weet niet hoe ze echt tot rust moet komen als de gelegenheid zich voordoet. Zo komt ze dus ook niet tot het opladen van haar batterij.

Andrea kan meedoen met de Me Time Master Challenge. Hier kan ze leren, hoe ze de tijd voor haarzelf optimaal kan invullen, zodat ze volop tot rust komt, daardoor met zichzelf in contact komt en zo zichzelf kan opladen.

Net als Lisette uit deel 1, die kan leren wat het verschil is tussen Me Time en Social Time. En Manon uit deel 2 die kan leren wat het belang is van tijd voor jezelf vrijmaken, in plaats van Me Time te interpreteren als verloren tijd of "niets doen".

Misschien weet jij ook van gekkigheid niet wat je met de tijd voor jezelf aanmoet, en herken jij je in Andrea. Kijk dan eens naar de Me Time Master Challenge.

Volgende week deel ik het laatste verhaal van Barbara, die weer op een heel andere manier uitdaging heeft aan het vinden van tijd voor haarzelf.