Groovy & Grateful

Omdat je met dankbaarheid je waarneming en je bewustzijn veranderd.

Groovy & Grateful

Online Dankbaarheidscursus, 30 dagen

Met deze korte cursus ga je heel veel in beweging brengen in je leven. Dat wordt swingen geblazen! In 30 dagen kun je namelijk inzicht krijgen in wat dankbaarheid kan bijdragen voor jouw geluk. Je bouwt je dankbaarheid op, zodat je het kunt inzetten voor het vermeerderen van groot en klein geluk.    

Er is niets meer lifechanging dan dankbaarheid, omdat dankbaarheid een diepe connectie maakt, met jouw vloeiende natuurlijkheid die jou in je leven stuurt. Dankbaarheid veranderd je waarneming en je bewustzijn. Het veranderd je, van afwijzing en verdediging, in acceptatie en waardering. Dankbaarheid heeft effect op al je lichaamscellen en het brengt je naar een diepere plek in je hart. Het ontsluit de volledigheid van het leven. Het veranderd wat we hebben in genoeg, en in meer.


In Groovy & Grateful bouw je in 30 dagen met 15 tools je dankbaarheid op. Het zal je verbazen wat dit met je doet, maar ook wat het vóór je zal doen. Dankbaarheid, veranderd mensen, opent deuren, geeft je kansen, en het leven wordt een stuk leuker met dankbaarheid.  

Maar wat doet dankbaarheid dan precies met je?

 • Het geeft je meer zelfvertrouwen.
 • Er komen meer kansen op je pad. (Je moet ze daarna wel pakken)
 • Het geeft je meer van wat jij eerst zelf geeft.
 • Het geeft je meer innerlijke rust.
 • Met dankbaarheid kun je geluk aansturen.
 • Je voelt in grote mate voldoening op divers gebied in het leven.
 • Je geniet volop van de kleine dingen.
 • Je waardering voor alles in het leven stijgt enorm.
 • Je ervaart een gevoel van makkelijker en moeiteloos door het leven gaan.
 • Je voelt je sprankelen.
 • Je voelt je lichter.
 • Het vergroot je geluksgevoel.

Je zult in eerste instantie denken dat dankbaarheid bedoeld is voor je medemens. Maar dankbaarheid inzetten is voornamelijk voor je eigen welzijn. Door dit oprecht met je gevoel te doen zal dit ook zeker de ander bereiken. Maar waar je naartoe wilt is, inzicht krijgen wat dankbaarheid kan bijdragen voor jouw geluk. 


Hoe kan dankbaarheid bijdragen aan jouw welzijn? 

Weet je nog hoe het was, toen je als kind verrast werd met een ijsje, of toen je in de draaimolen mocht, of mee mocht naar de dierentuin. Hoe dat stukje kindergeluk voelde? Je vond vooral ook geluk in fantasie en dromen. Je kon daar als kind helemaal in opgaan en in wegdrijven. Want in je dromen was alles goed.

Nu je volwassen bent kom je vaak tot ontdekking dat die magische tijd als kind langzaamaan verdwenen is. En door naar kinderen om je heen te kijken, stap je soms weer even terug in dat gevoel. Het roept dat magische gevoel weer even op.

Maar dat magische gevoel bestaat nog steeds. Ons volwassen sausje dat erover heen gegoten is, heeft gemaakt dat we er niet goed meer bij kunnen. Maar als volwassene kan het zelfs nog veel mooier zijn, dan hoe je het als kind voelde. 


Dankbaarheid moet groeien maar werkt razendsnel!

Sommige van je kinderdromen zijn werkelijkheid geworden en dat zijn de dromen waar je in bent blijven geloven. Bewust, maar ook onbewust. En vaak kun je niet herleiden hoe het heeft kunnen gebeuren dat ze ineens uitkwamen.

Dankbaarheid heeft daar een grote rol in gespeeld. Door hier bewuster mee om te gaan, kun je dus meer groot en klein geluk in je leven aansturen en het magische gevoel van kindergeluk ook als volwassenengeluk ervaren. En het werkt snel.... Je kun al in 30 dagen verschil ervaren en merken dat het voor jou dingen veranderd. Wil jij ook weer swingen in je leven?

Start dan nu de 30 daagse dankbaarheidscursus Groovy & Grateful

Je kunt dankbaarheid niet voor de gek houden.

Er is hier sprake van een universele wet. Deze universele wet werkt net als zwaartekracht en magnetisme. Daar valt niet aan de tornen. Jij zult je nooit afvragen of iets wel of niet naar beneden komt als je het in de lucht gooit. Dit gebeurt. Zonder twijfel.

Ook dankbaarheid heeft een aantrekkingskracht die altijd aanwezig is. Wetenschappelijk is het door Newton aangetoond dat het gelijke het gelijke aantrekt. Dat geldt voor de negatieve dingen die je denkt, maar ook voor de positieve dingen. De vraag is dan al snel gesteld. Wat kies jij om te denken?

Ben je OPRECHT dankbaar, met heel je hart, dan zegt deze universele wet dat je hier meer van zult aantrekken. Het gelijke trekt immers het gelijke aan. Waar je je op richt, groeit. Hoe dankbaarder je bent, hoe meer geluk je naar je toe haalt.

Ken je de gezegden: "Wat je zaait, zul je oogsten", "Wat je geeft, krijg je terug" en "'Je krijgt wat je verdient"? Hier gaat het allemaal over deze universele wet. De hoeveelheid energie die je ontvangt is gelijk aan de hoeveelheid energie die je geeft.

Het is nou juist de energie die dit veroorzaakt. Ben je dus niet oprecht dankbaar vanuit je hart, maar alleen voor de vorm, dan zal de energie in de reactie gelijk zijn....

"Als je 's ochtend opstaat, wees dan dankbaar voor het morgenlicht, voor leven en kracht. Wees dankbaar voor je eten en je levensgeluk. Als je niets kunt bedenken om dankbaar voor te zijn, ligt die fout bij jezelf".

Tecumseh, leider van de Shawnee (Native American)

Met dankbaarheid kun jij ook veranderingen
aanbrengen in je leven!

Wat jouw situatie ook is, wie je bent, wat je ook doet? Dankbaarheid zal jou leven veranderen! In het klein of in het groot. Dat is aan jou. Wat gebeurd er als je met dankbaarheid aan de slag gaat?

 • Je merkt dat je kleine dingen gaat waarderen.
 • Je kunt in de opbouw van dankbaarheid ontroerd raken.
 • Je gaat resultaat ervaren in de vorm van kleine gelukjes. Meevallers.
 • Je zult je na verloop van tijd realiseren en inzien waarom er bepaalde momenten in je leven niet zo goed gingen.
 • Neem je dankbaarheid consequent op in je dagelijkse gang van zaken, dan zul je merken dat de dingen om je heen moeiteloos voor je gaan verlopen.

Hoe gaaf is dit? Wil jij ook die dankbaarheid consequent inzetten in je leven en er een blije nieuwe gewoonte van maken? Schrijf je dan in voor Groovy & Grateful.  

Om de voordelen van dankbaarheid te ervaren, lukt natuurlijk niet in een week. Wil jij echt dit magische gevoel weer terug in je leven dan zul je dit moeten opnemen in dagelijkse leven en zal het een tweede natuur voor je moeten gaan worden. Je zult dit moeten trainen. Je weet nu met welke actie je welke reactie ontvangt.

Door te oefenen en de tools toe te passen, die je in deze cursus leert, en door dit zo'n 30 dagen consequent te blijven doen, bouw je dankbaarheid op tot een krachtige gewoonte en kun je dat gevoel bereiken waarin alles je een stuk makkelijker afgaat. Dankbaarheid moet je opbouwen. 

Jij moet het wel zelf doen!

Dankbaarheid komt je niet aanwaaien. Jij moet het uitzenden, om het terug te ontvangen. Wil je grote stappen maken in je leven, dan zul je volop moeten oefenen en inzet moeten tonen, en het willen opnemen in je leven. Dankbaarheid opnemen als gewoonte. Maar eenmaal ervaren wat het met je doet, is dat eenvoudig. Het is prachtig om met dankbaarheid bezig te zijn.

Met Groovy & Grateful kan dat. Met de 15 tools, die ik iedere 2 dagen met je deel, help ik je hiermee. Om deze gewoonte een kans van slagen te geven doe je deze training consequent 30 dagen. 

Wil je oprecht aan je dankbaarheid werken met de voordelen en de resultaten die ik zojuist noemde, neem er dan elke dag ook echt even de benodigde tijd voor.

Na deze 30 dagen bezit je over alles wat nodig is om zelfstandig de dankbaarheid in je leven voort te zetten en er de voordelen van te blijven ervaren. Doordat je geleerd hebt hoe dankbaarheid werkt, en wat het voor je doet, wil je niet anders dan dit dagelijks toepassen. 

Meld je aan voor deze cursus Groovy & Grateful

Schijf je je in voor deze cursus, dan krijg je als bonus de gratis dagelijkse dankbaarheidslijst erbij! Een beknopte en handige lijst om elke dag je dankbaarheid op een makkelijke manier op te schrijven. 

Groovy & Grateful

Groovy & Grateful

 • Zelfstudie
 • 30 dagen
 • 15 dankbaarheidsoefeningen
 • 1 check-in moment met mij via de mail.
 • 1 gratis dagelijkse dankbaarheidslijst  

Ivm technische aanpassingen werken sommige knoppen om trainingen te boeken nog niet allemaal werken. Heb je toch interesse, mail me dan hier. Dan kijk ik naar een vlotte oplossing. Dankjewel voor je begrip.