Over mij

Omdat je vast graag wilt weten wie ik benEen missie met een passie


Ik ben Linda de Jong. Ik woon met mijn gezin in Hengelo. Ik ben getrouwd met Eric en ik heb twee geweldige zonen. Mijn hart gaat sneller kloppen van muziek, vooral soul en funk, van alles wat met vliegtuigen te maken heeft, van schrijven vanuit mijn hart, van reizen en van ........ voeten. 

Ik ben met Jolly Feet gestart in 2007 als praktijk voor Voetreflextherapie en Footwellness. In 2010 heb ik daar het pedicurevak aan toegevoegd. Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn plek zodra ik met voeten bezig was. Diverse voetbehandelingen zowel verzorgend als cosmetisch staan wekelijks op mijn agenda.

Jaren geleden zei een mental coach tegen mij: "Ga eens wat vaker je gevoel volgen." Ik wist nog niet goed hoe ik dit moest doen, maar probeerde het soms toch heel bewust. En het pakte gek genoeg steeds goed uit. Maar echt vertrouwen op mijn gevoel kon ik nog niet. 

In 2012 kreeg ik een burn-out. Door een overvol palet aan activiteiten en gebeurtenissen zowel privé als zakelijk, en het volledig negeren van mijn hoogsensitief zijn, kon ik niet langer meer alle ballen in de lucht houden. Noodgedwongen moest ik met mezelf aan de slag. Ik besloot mezelf volledig binnenstebuiten te keren en het beste naar boven te halen. Met behulp van een geweldige coach, waar ik overigens nog steeds graag kom, en inspirerende leraren van over de hele wereld, vond ik de sleutel van mijn intuïtie. Deze intuïtie ontwikkelde zich ineens zo snel, dat ik het nu niet meer kan wegdenken. Ik bestudeerde veel boeken en verdiepte me al die jaren in persoonlijke ontwikkeling. Vooral Louise Hay en Mike Dooley hebben me hierin enorm geïnspireerd. Door meer "tijd voor mezelf" af te bakenen, kon ik zo, geregeld met mezelf in contact komen. Ook kon ik op die manier uitvinden van welke dingen ik nu echt blij werd. Inmiddels ben ik daar veel sterker uitgekomen. 

 In 2014 won ik de Provincie award voor Overijssel  bij de Nationale Wellnessverkiezing en in 2015 won ik twee Provincie awards. Tevens ontving ik de landelijke award voor Day- en Cityspa's. Ik ben altijd al bezig geweest met mensen helpen zich "zen" te voelen. Maar hoe blij ze ook de deur uitgaan, en hoe mooi een landelijke award ook is, ik verlangde naar meer diepgang en nog meer stromen vanuit mijn hart. 

Helaas moest ik het traumatische verlies van mijn vader ervaren om mij op scherp te zetten en te beseffen dat leven in het hier en nu, vol geluk en plezier, het enige is dat telt. En vooral vandaag dát te doen, wat je blij en gelukkig maakt.

Leven vanuit mijn hart werd nu echt van levensbelang.

Het woord zegt het al, belang van het leven. Op de golven van het Universum mee. Het voelt als thuiskomen. Het geeft me energie en een gevoel van rust, vrijheid en verlangen om nog meer te groeien. Persoonlijk groeien is nooit klaar. Daar is altijd weer verdieping in te vinden. En blijven leren, daar word ik heel blij van.

Elke nieuwe levensfase heeft een heel palet aan nieuwe uitdagingen en avonturen. En elke nieuwe levensfase brengt met zich mee, dat je een sterk verlangen krijgt naar iets nieuws, om zo het vorige weer los te laten. Maar ook ervaar je door die switch vaak onbalans. Je wordt even helemaal opgeschud. De inspiratie voor persoonlijke groei in verschillende levensfasen en wat dat met je doet, werd zo groot, dat ik niets liever wilde dan het delen met anderen. 

Desire to inspire.

Alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, ontdekt heb, en bestudeerd heb, heeft mij verrijkt en heeft mij laten groeien en dat gun ik anderen ook. Ik heb dat pad al bewandeld waarin ik die levenskunst gevonden heb.

Daarom bekwaamde ik mij in het maken van online trainingen en schreef ik "Boost Jezelf in een Happy Flow". Een complete methode voor powervrouwen en vrouwelijke rebels die het aandurven, of die het willen leren, om de stap te zetten naar een nieuwe uitdaging. Die willen leren om het roer gewoon nog een keer om te gooien en je kompas te gaan volgen vanuit je hart, en je diepste dromen te realiseren.

En ik schreef "de Me-time Master Challenge", een methode om meer tijd voor jezelf te creëren, in te vullen en te bewaken. Vooral voor vrouwen heel belangrijk, om in de rol van gezinsregisseur en in een overvolle zorgstand, weer de tijd te vinden voor jezelf, om nieuwe dingen te ontdekken. Want ondanks allerlei dagelijkse verplichtingen, liggen er nog jaren voor je om te sprankelen vanuit passie. Maar ook mannen hebben vaak een overvolle agenda en weten niet meer hoe ze aan zichzelf toe moeten komen. 

Daarnaast schreef ik de methode "Flowschrijven", een geweldige techniek om te leren schrijven vanuit je hart. Dit geeft je de gelegenheid om vragen beantwoord te krijgen die je bij je draagt. En om meer over jezelf te ontdekken en om stoom af te blazen op papier. En de techniek is niet moeilijk te leren.

Met deze drie trainingen ben ik vorm gaan geven aan een nieuw bedrijf, Feeling Fab Academy. Ik ben mijn trainingen gaan aanvullen met dat wat nodig is om jezelf terug te vinden en puur te gaan leven vanuit je hart. Ik voegde de cursus "Groovy & Gratefull" toe, waarin het voordeel centraal staat van het toepassen van dankbaarheid in je leven, en ik startte met de "Passie Discovery Check". Een sessie waarin je samen met mij je ware passie kunt ontdekken en deze een prominente rol kunt gaan geven in je leven. 

Ik heb de coachopleiding voor HSP'ers gedaan, (Hoog Sensitieve Personen) en een internationale training bij Mike Dooley gevolgd "Het volgen van de Matrix voor oneindige mogelijkheden". De counselingtechnieken die ik me heb eigen gemaakt tijdens mijn vooropleiding komen mij nu goed van pas. En al die leermeesters die mij de afgelopen jaren hebben weten te inspireren met hun visies en ervaring, hebben mij een schat aan kennis opgeleverd. Ik ben een aantal maanden in de leer geweest bij een coach uit Canada. Zij verrijkte mij met enorm veel nieuwe inzichten, waaronder het werken vanuit "alignment." Het kalibreren van je werkzaamheden, zodat ze nauw op jou aansluiten, en zodat je versoepeld kunt ondernemen op jouw natuurlijke manier vanuit flow.

Nieuwe setting

Ondertussen kreeg ik bij Jolly Feet steeds vaker mensen in mijn praktijk die me opzochten voor voetreflextherapie en met name vanwege het extra stukje inzicht dat ik erbij geef. Ik kijk niet alleen naar het oplossen van de klachten dmv de voetmassage, maar ook naar hoe ze zijn ontstaan en hoe je ze in de toekomst kunt voorkomen. Meestal zijn de klachten die ik in mijn praktijk behandel, terug te brengen aan te weinig tijd voor jezelf, tijdelijke opschudding, een tekort aan selfcare en leven in je hoofd. Het coachen deed ik eigenlijk al bij Jolly Feet. En gedurende de voetbehandelingen is er altijd voldoende gelegenheid voor gesprek en inzichten. 

Hoe logisch was het dan ook om de stap te zetten om beide bedrijven samen te voegen, om de activiteiten van Feeling Fab Academy in te brengen in Jolly Feet tot één fantastisch bedrijf. Al mijn expertises gebundeld. Welzijn voor de buitenkant én de binnenkant! 

In voeten is je hele lichaam vertegenwoordigd en tenen zijn de spiegel van de ziel. Voetbehandelingen zijn perfect om even tijd voor jezelf te nemen, en via voeten kun je inzichten krijgen over jouw te bewandelen pad. Voeten kunnen je spiegelen.

Het ontbrekende stukje was tenen lezen. In september 2019 ben ik gestart met de training karakteranalyse door tenen lezen. Door middel van tenen lezen krijg je meer inzicht in iemands karakter, in zijn persoonlijkheid, gedrag en levenshouding. Je kunt hiermee aangeven wat je sterke en zwakke punten zijn en waarom je tegen bepaalde situaties in je leven aan loopt, op het gebied van werk, relaties en persoonlijke groei en hoe je in het leven staat. Dit is voor mij de verbindende factor om mijn voetbehandelingen en mijn coaching samen te voegen in Jolly Feet.

Na jarenlang alleen voeten verzorgd te hebben binnen Jolly Feet is het nu gegroeid in een praktijk voor Footwellness & Bewustwording. Innerlijk en uiterlijk welzijn, tijd voor jezelf, selfcare en leven vanuit je hart staan hier centraal.

Een bezoek aan mijn praktijk is altijd op afspraak. Elke cliënt is uniek en dat geeft mij plezier in mijn werk. Ik wil graag de TIJD nemen voor een cliënt. Vooral wanneer de cliënt heeft besloten dit bij mij aan zichzelf te geven.

Door mijn hoogsensitiviteit is mijn empathisch vermogen een geschenk. Ook jarenlang met mensen werken binnen en buiten mijn bedrijf, maakt dat ik mensen haarfijn kan aanvoelen. Dit zie ik als een van mijn sterke punten en als een zegening. Steeds blijf ik mijn pad volgen. Ik blijf mij ontwikkelen op gebied van voeten en bewustwording. Nog altijd lees ik veel, leer ik bij en volg ik lessen van leraren in persoonlijk groeien en de levenskunst, en hoe ik dit kan overbrengen. Ze blijven me inspireren en helpen me nog steeds door te groeien.

Dit, weet ik nu, loopt oneindig door.

Linda

Leer me kennen

Doortastend, motiverend, verdiepend, gevoelig, bereikbaar, empathisch, professioneel, gedreven en attent, met een passie voor leven vanuit mijn hart.