Karakteranalyse

Omdat je jezelf wilt kunnen reflecteren wanneer je dat nodig hebt.


Wanneer kun je een karakteranalyse laten maken?

Een karakteranalyse is bedoeld om je een spiegel voor te houden. Om zo jezelf te reflecteren. Om je de gelegenheid te geven inzichten te krijgen en ideeën op te doen die je anders misschien zelf niet had gezien.  Dit kan je verder helpen op een moment wanneer jij vastloopt. Of op een moeilijk keuzemoment, zoals bijvoorbeeld:

  • bij een switch in je leven
  • bij grote of kleine levensvragen
  • bij een relatiebreuk, om te zien waar je staat en waar je naartoe wilt
  • bij het maken van moeilijke keuzes
  • bij verandering van werk
  • bij een onrustig innerlijk gevoel
  • Tijdens je midlife, of andere levensfase overgangen
  • bij een burn out
  • wanneer je meer vanuit je hart wilt gaan leven
  • wanneer je jezelf beter wilt leren begrijpen, en waarom de dingen in je leven gaan zoals ze gaan


Hoe komt de karakteranalyse tot stand?

Karakteranalyses kunnen op verschillende manieren tot stand komen. Bij Jolly Feet maak ik een unieke analyse, waarbij de stand van de tenen gecombineerd wordt met de stand van de maansknopen. 

Dit klinkt voor menigeen misschien wat vaag, maar tenen kunnen je van alles over je karakter vertellen, zo is uit studie hiervan gebleken. En astrologie is zo oud als de weg naar Rome en geeft heel goed weer wat in jou leeft. 

Tenen analyseren is een biometrisch kennissysteem dat het mogelijk maakt karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de stand en de vorm van tenen te interpreteren. Er zijn rechte en kromme tenen, dikke en dunne, grote en kleine nagels, veel eelt of geen eelt en ga zo maar door. Al die standen en vormen van jouw tenen zeggen iets over jou en over je karakter en over hoe je in het leven staat.

Door de stand van de tenen te lezen biedt je inzicht in waar je sterke kanten liggen en wat je valkuilen zijn. Het helpt je om vanuit eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die echt bij jou passen. Tenen lezen is geschikt voor hen die dicht bij zichzelf wil blijven of zichzelf weer willen terugvinden.

Ik ben geen gediplomeerd tenenlezer, echter heb ik de cursus wel doorlopen. Door omstandigheden heb ik mijn training tenen lezen niet kunnen afronden. Maar ik heb natuurlijk wel veel kennis opgedaan tijdens de cursus. En deze kan zeker ondersteunen bij het maken van de karakteranalyse. 

Daarbij wil ik me niet alleen op het lezen van tenen richten. Ik ben enorm geïnteresseerd geraakt in het maken van karakteranalyses gebaseerd op Maansknopen op moment van je geboorte. Een gegeven uit de astrologie. Want op basis van Maanknopen kun je veel dieper kijken. Op zielsniveau. Ik denk dat ik nu zo'n 30% aan informatie uit je tenen haal en 70% uit de maansknopen. Een unieke combinatie, die je nergens anders vindt. En ze bevestigen elkaar. Maar wat zijn nou precies maansknopen? Dat leg ik je zo uit. Maar om het beter te begrijpen eerst even dit:

Astrologie heeft diverse ingangen. Mijn interesse gaat vooral uit naar de metafysische astrologie. De spirituele of metafysische astrologie heeft zich hier in het westen ontwikkeld tot een nieuwe vorm van astrologie. 

De klassieke astrologie die zich beroept op de oudste kennis en methoden, richt zich op de concrete fysieke wereld. Vragen over gezondheid, rijkdom, huwelijk of woonplek behoren tot deze astrologie, die heel lang de enige vorm van astrologie is geweest. Deze vorm vind je overal op internet, in de bladen of in de krant.

De psychologische astrologie geeft informatie over de inhoud uit het onderbewuste en de wijze waarop wij deze kunnen transformeren. Dit zul je minder gauw tegenkomen.

De spirituele of metafysische astrologie is de astrologie van de ziel, en geeft weer hoe wij afgestemd op de essentie in ons leven kunnen handelen. Hoe wij levenskracht vrij, authentiek en met compassie tot uitdrukking kunnen brengen en daarin trouw kunnen zijn aan ons beste weten en ons diepste verlangen.

In de astrologie heb je een vertrekpunt nodig om je op te richten. Dat kan een zonneteken zijn, of de positie van de maan of planeten. Eén daarvan, die mij enorm intrigeert, zijn maansknopen. Want deze geven zonder uitzondering mooie informatie om mensen de juiste adviezen te geven voor het bereiken van succes en het ontwikkelen van zelfvertrouwen en een evenwichtige persoonlijkheid. 

Een schat aan informatie over jouw levenspad. Wat zijn de lessen die je te leren hebt in dit leven en hoe kun je dit bereiken via welke ervaringen. 

Astrologie beetje zweverig?

Nee hoor helemaal niet. Voor mijzelf laat ik al jaren een persoonlijke horoscoop maken, en ik gebruik dit als leidraad in mijn leven. Ik weet wanneer er welk soort periodes op mijn pad komen. Wat de ervaring precies is, nee, dat is en blijft een levensles die je hebt door te maken, maar globaal heb ik er een duidelijke leidraad aan, die ik altijd weer kan terugplaatsen. Ik kan ook paralellen terugzien tussen wat ik in de jaren achter me heb gelaten en wat mijn horoscoop over mij schrijft. Ik heb het niet over een korte weekhoroscoop uit de Libelle, maar het echte werk. 

Wij weten allemaal dat bijvoorbeeld de maan invloed heeft op het water hier op aarde. We hebben immers eb en vloed onder invloed van de maan. Ook wij mensen bestaan voor een groot deel uit water, dus de maan heeft ook invloed op ons.  Misschien slaap jij onrustig rond de dagen van volle maan. Of voel je juist een energieboost rond nieuwe maan. Let er maar eens op. Maar je moet er even voor bewust zijn. Hiervoor hoef je niet in astrologie te geloven. En zo zijn er nog veel meer gegevens in de kosmos die invloed op ons hebben. 

Voor velen van ons worden diepste kernkwesties aangegeven door de posities van de Noordelijke Maansknoop op het tijdstip van onze geboorte.

Wat zijn maansknopen?

De knopen van de maan zijn geen hemellichamen. Het zijn de punten waar de baan van de maan rond de aarde, het pad van de aarde rond de zon kruist. De Noordelijke maansknoop is het punt het dichts bij onze Noordpool en de Zuidelijke maansknoop is het dichtst bij onze zuidpool. De twee punten staan altijd exact 180 graden van elkaar verwijderd. 

De positie van de Zuidelijke maansknoop beschrijft een aspect van ons karakter waarop in vorige levens bovenmatige nadruk heeft gelegen, en dat er daartoe neigt de persoonlijkheid in dit leven "over te nemen" en ons uit ons evenwicht te stoten. Vanuit vorige levens zijn we eraan gewend geraakt dat deze aanpak gunstig voor ons uitpakt. Maar in dit leven blijkt die aanpak ons niet meer te helpen, en ons meestal zelfs tegen te werken. 

In mijn karakteranalyses kijk ik vooral naar de Noordelijke Maansknoop. In die analyse wordt zowel de psychologische verschuiving aangegeven die zich in je persoonlijkheid moet voltrekken, als ook de ervaringen die jou in staat stellen, om tot dit nieuwe psychologische bewustzijn te komen. 

Dus kort gezegd: Welke shift moet ik doormaken in dit leven en met welke ervaringen kan ik dat doen. 


Wat kun je bereiken met de informatie uit maansknopen?

Door het pad van de maansknopen te volgen kunnen we heel ver komen waar het gaat om het wegnemen van innerlijke gespannenheid en het terugwinnen van vertrouwen in ons individuele zijn. 

Wanneer je objectief naar de patronen van je eigen gedrag kunt kijken, dus je er van bewust wordt, wordt het mogelijk om daar aanpassingen in aan te brengen, zodat je effectievere resultaten behaalt en beter presteert. Wij zijn het zelf, die beslissen of we onze persoonlijkheid buiten ons bewustzijn om zijn gang laten gaan, of zelf het heft in eigen handen nemen en de energie zuiveren, zodat ons leven zich ten gunste van ons ontwikkelt.

Maar om meer met je levenslessen te kunnen doen en ze makkelijker voor je te laten verlopen, is het fijn meer te weten waarom deze levenslessen überhaupt op je pad komen en wat het nut ervan is. 

Je hoeft niet in astrologie te geloven om toch baat te hebben bij de informatie die ook maansknopen geven. Het gaat hier ook niet om wel of niet geloven. Het is is puur praktisch. Het is belangrijk om naar je eigen innerlijk weten te luisteren en het terug te koppelen naar je eigen eerdere ervaringen. Wat anderen ook mogen denken en vinden, alleen jij kent de aard van je innerlijke puzzels.

Als sommige suggesties je niet juist lijken, vertrouw dan ook op je eigen energie. Misschien betreft het iets dat je al "afgewerkt" hebt, of dat om welke reden ook, niet volledig van toepassing is op je. Het is als het passen van een paar schoenen - Alleen jij weet of ze wel of niet passen. Sommige suggesties kunnen je ook aanvankelijk verbazen of aanvliegen, omdat ze nieuw voor je zijn. Maar als ze je enigszins treffend lijken, neem dan het risico en zet het proces in beweging. Je zult merken dat je uit de ervaring tevoorschijn komt met een gevoel van verleden angst en blijvend zelfvertrouwen.

Sta je op een keerpunt in je leven, op welke leeftijd dan ook, dan kan deze karakteranalyse je er doorheen helpen, en ervoor zorgen dat je weer verder kunt.

De mogelijkheden

Je kunt de karakteranalyse laten maken als schriftelijk rapport, ik spreek je dan verder niet over de analyse en je kunt zelf je inzichten op doen. 

Ook kun je een karakteranalyse laten maken samen met een consult om je analyse toe te lichten. Meestal is het fijn om na het lezen van je karakteranalysen toelichting te krijgen bij diverse punten. Dat kan je wellicht meer duidelijkheid geven. Je kunt vragen stellen over je analyse of je inzichten die je erdoor hebt opgedaan delen. Het is mogelijk dat een onderwerp dusdanig herkenbaar is dat je er graag wat meer advies bij ontvangt. Ik kan je hier helderheid en inspiratie bij geven.

Dan is het ook mogelijk een karakteranalyse te laten maken in combinatie met een voetreflextherapie behandeling. Let wel, een enkele behandeling ontspant wel, maar doet geen wonderen. Als je echt je lijf aan het werk wilt zetten tbv een stuk bewustwording, heb je meer behandelingen nodig om je lijf op gang te helpen. Het is immers een kuurbehandeling. Ik adviseer je wanneer je echt voetreflextherapie wilt toevoegen, minimaal 4 behandelingen in te plannen. De eerste is dan met je karakteranalyse. Lees hier meer over hoe voetreflextherapie voor je kan werken.