CORONA CRISIS

Lees hier de laatste updates met betrekking tot de 
Corona crisis en de praktijk

Tijdelijke praktijksluiting tot en met 28 april ivm Corona virus.

Ivm de kabinetsmaatregelen is de praktijk van Jolly Feet tot en met 28 maart gesloten ivm het Corona virus.

Dit omdat:

 • Ik de geadviseerde afstand van 1,5 meter niet kunnen waarborgen in ons beroep.
 • Ik werk met aerosolen en bijbehorende verneveling, dat voor snellere verspreiding van het virus zou kunnen zorgen.
 • Ik een contact beroep uitoefen.

Uw afspraken worden in ieder geval geannuleerd tot en met 28 april. Heeft u een afspraak gepland staan in die termijn, dan komt deze zowiezo te vervallen. 28 april bekijk ik of er nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden. Online trainingen kunnen gewoon doorgaan.

Uiteraard is het onzeker hoe lang deze situatie gaat duren. Het kan zijn dat de periode later nog weer bijgesteld moet worden. Ik hoop dat u dit begrijpt. U kunt contact met mij opnemen voor advies en uitleg wat te doen met uw voeten gedurende deze periode. Hieronder staan een aantal video's met tips voor verlichting. Ook kunt u met mij beeldbellen via Skype om uw voetprobleem te bespreken. Neem hiervoor eerst even contact op, dan kunnen we een tijdstip afspreken.

Op dit moment worden ook geen nieuwe klanten aangenomen.

Ik hoop op uw begrip en zie u graag weer terug zodra dit weer mogelijk is.

Jolly Feet at home

Hulpfilmpjes voor verlichting bij uw voetproblemen tijdens de corona crisis

Om jullie door de corona crisis te helpen met je voetproblemen, deel ik een serie filmpjes met tips hoe je verlichting kunt creëren om de tijdelijke sluiting van de praktijk door te komen. Let hierbij goed op de  mededeling mbt hygiëne. En bij twijfel eerst advies vragen! Ik ben te bereiken via email en per telefoon op 074-2428402. Ook is het mogelijk aanwijzingen te krijgen via Skype. Neem even contact op voor de gegevens en voor het afspreken van een tijdstip, dan loop ik samen met jou de hulptips door.

De volgende filmpjes zullen langskomen:

 • Eelt en kloven verlichten
 • Likdoorns behandelen
 • Nagels knippen, gescheurde nagels tijdelijk repareren en verdikte nagels dunner maken voor verlichting
 • Voetmassage, ontspanning via de voeten
 • Loslatende of vervellende huid


Deel 1 - Eelt en kloven 


Deel 2 - Likdoorns behandelen


Deel 3 - Nagels knippen, repareren en verdunnen


Deel 4 - Voetmassage


Deel 5 - Loslatende en vervellende huid

Extra inspiraties 

Voor een stukje bewustzijn in deze hectische tijden

De schreeuw van de wereld

Ondanks de afschuwelijke berichten die soms niet te bevatten zijn, sta ik graag ook even stil bij de positieve dingen die we uit de Corona crisis kunnen halen?

Nu we (bijna) allemaal thuis zitten, en in de meest vreemde situatie ooit zijn beland, wereldwijd, althans zo ervaar ik het, komt er met deze crisis ook een bepaald bewustzijn naar boven.

 • We zijn een veel kleiner onderdeel van de aardbol, van het Universum, dan we normaal dagelijks beseffen.
 • Er zijn geen "vluchtwegen" naar andere landen meer. Ieder land heeft met hetzelfde te maken.
 • De regels die gelden en de gevolgen daarvan, zetten je met de rug tegen de muur en zijn ongrijpbaar.

Een heel bijzondere gewaarwording vind ik het.
Maar tegelijkertijd, zijn we ineens zo verbonden met ieder ander op aarde, dat we ons ook weer groots voelen. Waar haat en nijd regeerde op grote en kleine schaal, is iedereen ingetuned op hulp, steunen liefde bieden.Iedereen, op de hele aardbol, leeft met hetzelfde onderwerp. Dat vind ik echt iets onvoorstelbaars.

De wereld heeft ons letterlijk een halt toe geroepen. Tot stilstand gebracht. Massaal. Groot en klein, arm en rijk, jong en oud. Geen uitzonderingen. Thuis gebracht bij je dierbaren. Althans, de ouderen en kwetsbaren treffen het nu minder, maar ik hoor zoveel positieve acties om ze te helpen.
Hoe mooi is het, dat vanuit de dagelijkse hectiek waar je dag in, dag uit, in meegedraaid hebt, ineens je selfcare, en die van je dierbaren, je grootste belang is. Jezelf en je dierbaren te beschermen.

De wereld probeert ons hier iets te vertellen. Dat dit is waar het om draait... Jijzelf en je dierbaren.

Ik hoor mensen zeggen dat ze het zo fijn vinden om meer tijd met hun kinderen te "kunnen" doorbrengen of in gezinsverband. Dat ze samen leuke dingen doen in huis die anders niet gedaan worden. Mensen worden creatief om hun kinderen te vermaken en zichzelf. En ondanks de isolerende nadelen, komt men dichter tot elkaar.

Maar bedenk je dat meer tijd doorbrengen met jezelf of met je dierbaren een keuze is die je ook zelf kan maken. Het hoeft niet zo te zijn dat dit je alleen opgelegd kan worden door opschudding op de aardbol door een heftig virus.

Ik zie het als een schreeuw van de wereld, of zelfs vanuit het Universum, om deze mooie dingen alsjeblieft meer en vaker te doen. Ook na het virus. De schreeuw van de eeuw! En ik ben er van overtuigd, dat er hierdoor zoveel verandering teweeg wordt gebracht, dat dit, als alles weer op gang komt, ook de mensen veranderd in hun bewustzijn. Als bedrijven weer opkrabbelen, als scholen weer beginnen, als bars weer open gaan, als films weer draaien.

Dit is een schreeuw die niemand meer vergeet. Waar iedereen op terugkijkt, met afschuw, maar ook met verwondering. Hoe mensen, ondanks de afstand die gehouden moet worden, voor elkaar klaar staan, hoe dicht mensen tot elkaar komen. Van hart tot hart. Ik wens het oprecht. Dat dit is wat het ons oplevert na het enorme offer dat de mensheid heeft moeten doen.

Is al het nieuws ook voor jou wel heel veel? Ervaar jij het als iets dat bovenop je normale dagelijkse dingen in je schoot wordt geworpen?

 • Probeer je te berusten in de situatie en hervind jezelf.
 • Probeer zoveel mogelijk positief te denken en te spreken. Doen we dit massaal, dan ontstaat er een golf van positieve energie. Wat je uitzendt, komt bij je terug.
 • Maak gebruik van de tijd die je nu krijgt om tot jezelf te komen.
 • Beperk jezelf tot 1 of 2 nieuwsmomenten per dag.
 • Creëer iedere dag een vrolijk moment. Zodat je kunt lachen.
 • En doe dingen die je rust, troost en vooral hoop brengen.
 • Luister muziek, lees, bid, help, speel en geniet van je dierbaren. Sta ze bij, ook als je er niet naartoe kunt. Zijn sommige van je dierbaren op afstand, help elkaar dichterbij te brengen met online mogelijkheden en help ze ook hun verhaal kwijt te kunnen over wat er bij ze binnenkomt aan berichten.

Zo kunnen we gehoor geven aan de schreeuw van de wereld en goed voor jezelf en elkaar blijven zorgen. Ook na Corona.

Kijk hier voor meer inspiraties.