Bedrijfstrainingen voor Werkgeluk

Heeft u "unhappy" werknemers? Medewerkers die tegen een burnout aanlopen? Heeft u wel eens overwogen bij te dragen aan het welzijn van uw personeel? Wilt u met uw bedrijf sociaal innoveren? Heeft u kandidaten voor een outplacementtraject die duidelijkheid in hun leven en hun loopbaan zoeken? Zoekt u naar oplossingen voor een groep kandidaten? Lees dan vooral verder. 

Uit onderzoek is gebleken wat werknemers belangrijk vinden in hun werk. Zij willen vooral graag erkenning, boeiend werk, zekerheid in hun werk, een eerlijk salaris naar werk, een fijne werksfeer, goede werkomstandigheden, eerlijkheid van hun werkgever, en opleiding en doorgroeimogelijkheden.

Ontbreken een aantal van deze factoren dan is de kans groot dat een werknemer minder gemotiveerd raakt, geen toekomstmogelijkheden of doorgroeimogelijkheden ziet, of op den duur zelfs overspannen raakt of in een burn-out terechtkomt. Deze onbalans kan dus zowel lichamelijke als geestelijke klachten veroorzaken en het ziekteverzuim verhogen. Zeker de categorie werknemers op middelbare leeftijd, die op een kruispunt in hun leven staan, zijn hier erg gevoelig voor. Met name vrouwen in deze leeftijdscategorie zitten vaak op een dood spoor.

Inmiddels is er een ommekeer gaande en worden mensen over het algemeen een stuk bewuster van hoe ze het leven willen invullen. Maar niet iedereen heeft zijn route en mogelijkheden even duidelijk in beeld. Soms kan dan een stuk personal life design nodig zijn.

Vrouwen van middelbare leeftijd, hebben zich persoonlijk vaak lange tijd dienstbaar opgesteld en zijn toe aan een uitdaging, bijvoorbeeld in hun werk, een nieuwe boost, die ze een betekenisvol gevoel geeft. En die iets biedt waar zij blij en gelukkig van worden. Waar ze opnieuw door gemotiveerd raken. Hebben deze vrouwen eenmaal helder wat hun uitdaging is of kan zijn, dan zijn dit zeer gemotiveerde werknemers. Wanneer zij die nieuwe uitdaging volgen vanuit hun hart, geeft dit hen een enorme boost. Ze zullen veel meer werken met passie.

Jolly Feet is zich daar bewust van. Ook bedrijven worden steeds bewuster van het belang om te investeren in het welzijn van hun personeel. Zij zijn het immers, die het bedrijf dragen. Zoals Richard Branson zegt: "The way you will treat your staff, is the way they will treat your customers. They will flourish when they are praised". De manier waarop je met je personeel omgaat is de manier waarop zij met je klanten omgaan. Ze bloeien op wanneer je ze roemt! Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat bedrijven met gelukkige medewerkers beter presteren, een lager ziekteverzuim hebben en minder verloop. Gelukkig durven managers steeds vaker hardop te zeggen dat ze het geluk van medewerkers belangrijk vinden. Hoort u daar al bij? De voordelen van gelukkige werknemers zijn niet op een hand te tellen.

Werknemers willen in staat gesteld worden zichzelf te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen op arbeidsgebied maar ook persoonlijk. Uiteindelijk komt dit samen. Wanneer zij beter in hun vel zitten, zullen ze zich ook veel beter thuis voelen op hun werk.

Geef uw personeel én uw bedrijf een boost van geluk!

Ik wil u graag laten kennis maken met mijn online programma Boost jezelf in een happy flow. Dit is een intensief online programma van 4 maanden, gericht op vrouwen van middelbare leeftijd, waarin zij zichzelf leren terugvinden en hun uitdagingen in beeld krijgen. Zij leren vanuit hun hart, aan hun dromen of uitdagingen invulling en vorm te geven.

Vrouwen die overspoeld zijn en/of op een dood spoor zitten komen hierin toe aan vragen als: Welke rol vervul ik momenteel? Wat zijn mijn wensen? Welke functie zou ik graag willen uitvoeren? Welke ambities, talenten en kwaliteiten heb ik? Wat zijn mijn kernwaarden? Hoe wil ik dat mijn toekomst er uit ziet? En hoe past mijn werk in dit plaatje? Soms hebben vrouwen hier al wel beeld bij, maar weerhoudt twijfel, angst, of een sprong in het diepe ze van de juiste stap. Vaak durven ze het niet direct aan, om voor een nieuwe uitdaging te gaan omdat ze bang zijn voor meningen van hun omgeving, collega's of leidinggevenden. Tijdens dit programma begeleid ik ze hierin.

Boost jezelf in een happy flow geeft ze stapsgewijs duidelijkheid en zelfvertrouwen en een helder beeld van wat ze graag willen doen vanuit hun hart.

Boost jezelf in een happy flow was al beschikbaar voor particulieren, maar nu ook voor bedrijven.

U kunt nu binnen uw bedrijf of uw outplacementorganisatie uw medewerkers en kandidaten ondersteunen die vastlopen in hun loopbaan of die vastlopen met zichzelf. Die moeilijk vorm kunnen geven aan hun ambitie, of die zelfs door te veel spanning op ziekteverzuim af stevenen. De training is online te volgen. Dit kan onder werktijd, maar ook in eigen tijd.

Geef uw personeel en daarmee ook uw eigen een bedrijf een boost van geluk en succes!

Hoe ziet dit programma eruit?

De lessen zijn in de online leeromgeving van Jolly Feet te volgen. Het programma bestaat uit 3 modules met 14 lessen. Wekelijks komt er een nieuwe les vrij gedurende 4 maanden.

De lessen kunnen in dit tempo gevolgd worden, maar heeft iemand meer tijd nodig dan kunnen zij ook in een eigen lager tempo hun lessen volgen. De lessen die vrij zijn gekomen blijven beschikbaar. De lessen worden via een videopresentatie gegeven. Hierin worden diverse vaardigheden aangesproken en wekelijkse opdrachten aangeboden, om zo de uitdaging of het droomdoel in beeld te krijgen.

De deelnemer kan in twee Q&A sessies behorende bij de training, naar keuze in te plannen, haar vragen stellen en evaluatie is dan mogelijk m.b.t. het geleerde. Inschrijven voor het programma kan wekelijks, het programma start altijd op de eerstvolgende woensdag. Heeft u meerdere werknemers die gaan deelnemen, dan kan er ook in overleg op een vaste startdatum gestart worden, bijvoorbeeld in groepsverband. Hiervoor kan ook een besloten facebookgroep aangemaakt worden, zodat collega's binnen hetzelfde bedrijf elkaar kunnen inspireren en hun bevindingen kunnen delen. Dit is ideaal wanneer een afdeling bijvoorbeeld gezamenlijk het programma volgt. Hierin zal ik uiteraard aanwezig zijn voor coaching. De opdrachten kunnen teruggekoppeld worden zodat een eindrapportage mogelijk is. Een eventuele eindrapportage aan de werkgever of het outplacementbureau kan worden inbegrepen. Een certificaat na afloop voor de deelnemer is mogelijk.

Voordelen voor werknemers, kandidaten en werkgevers

De voordelen voor de werknemer/kandidaten:

 • Lifechanging training met verhelderende inzichten.
 • De training kan zowel op het werk als thuis gevolgd worden.
 • Volgen van de training met meerdere collega's tegelijk is mogelijk. Zij kunnen elkaar inspireren.
 • De training levert meer zelfvertrouwen op voor de deelnemer.
 • Het geeft meer duidelijkheid over levensdoelen en ambities.
 • Men leert bewuster naar zichzelf te kijken en te luisteren en zo koers te bepalen.
 • De werknemer/kandidaat heeft na de training acties richting haar uitdaging in kaart gebracht.

Voordelen voor de werkgever/outplacementorganisatie:

 • Werkgeluk is een hot item en deze training sluit hierbij haarfijn aan!
 • De cursus kan zowel op het werk als ook thuis gevolgd worden.
 • Uw kandidaten kunnen alleen, maar ook in groepsverband de training volgen, bijvoorbeeld met collega's.
 • Uw werknemers vinden tijdens deze training hun motivatie terug om "ervoor te gaan".
 • Uw werknemers hebben na deze cursus hun ambitie helder en zijn duidelijk naar de werkgevers, welke
 • aanpassingen hun baan nodig heeft of welke doorgroei wensen zij voor ogen hebben.
 • Uw werknemers vinden daardoor de best passende baan, binnen het bedrijf of elders via outplacement.
 • Uw werknemers vinden meer geluksgevoel, ontspanning en zelfvertrouwen en zullen hierdoor minder snel gebruik maken van ziekteverzuim.
 • Werknemers met klachten als burn-out of overspannenheid zullen op een ontspannen manier weer gemotiveerd raken om voor hun werk te gaan in het lestempo dat bij hen past.
 • Werknemers met veel ervaring en kennis die weer opnieuw gemotiveerd zijn, kunt u makkelijker in uw bedrijf behouden.
 • Uw werknemers zullen meer plezier in hun werk hebben. Dit komt de prestaties ten goede.
 • Uw werknemers zullen een betere uitstraling hebben, en uw bedrijf enthousiaster presenteren naar uw klanten toe.
 • Uw medewerkers werken beter samen.
 • Outplacement kandidaten zullen hun wensen en mogelijkheden helder hebben en hebben vervolgstappen in kaart gebracht. Hiermee zullen zij makkelijker te herplaatsen zijn

Gelukkige medewerkers zouden gemiddeld 12% productiever zijn, 37% meer omzet scoren, gemiddeld 10 dagen minder ziek zijn en het bedrijf zou gemiddeld 20% harder groeien waarin deze gelukkige medewerkers werken. De moeite waard om hier eens bij stil te staan.  

Wilt u dit ook?

Wilt u uw werknemers steunen bij het vinden van duidelijkheid of het hervinden van het plezier in hun werk, en hiermee uw bedrijf gezonder en uw personeel gelukkiger maken? Of heeft u outplacement kandidaten die u richting wilt bieden? Dan is Boost jezelf in een happy flow een passende en overtuigende online training om dit te bereiken. Tevens is een 1 op 1 offline coachingstraject een optie. Vraag hieronder informatie aan.

Karakteranalyse

Vanaf december 2019 is een karakteranalyse aan het traject toe te voegen. Tijdens een karakteranalyse wordt de persoon gespiegeld via zijn of haar voeten. Hiermee kan men meer duidelijkheid krijgen over de levensfase of situatie waarin zij zit. Dit is ook los van het traject mogelijk zowel voor dames als voor heren.  Lees hier meer over de karakteranalyse.

Flowschrijven 

Flowschrijven is een vorm van mindful schrijven. Intuïtief schrijven. Schrijven vanuit je hart, het doel is makkelijker te kunnen uiten wat er in je hart leeft en je hart op een ontspannen, bijna meditatieve manier te luchten. Daarnaast kan Flowschrijven ingezet worden voor verschillende doeleinden. Flowschrijven kan als online zelfstudie gedaan worden, of in groepsverband gegeven worden aan bijvoorbeeld een afdeling binnen uw bedrijf. Kijk hier voor meer informatie over de training Flowschrijven.

Me Time Master Challenge

Me Time is belangrijk zowel voor werkgever als werknemer. Ja, het klinkt raar, maar hebben uw medewerkers thuis meer tijd voor zichzelf, en kunnen zij privé hun tijd beter indelen, dan zijn ze op hun werk ook meer gefocust, meer georganiseerd en meer ontspannen. Draag bij aan het welzijn van uw medewerkers. De Me Time Master Challenge is in groepsverband te organiseren binnen uw bedrijf. Kijk hier voor meer informatie over de Me Time Master Challenge.

Heeft u vragen of zou u graag wat meer willen weten over een van de programma's, neem dan contact op en ik plan graag met u een verhelderend gesprek.